Resumen Van de Velde Introduccio al diseny

Páginas: 10 (2481 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Pintor, artista , aquitecte i escritor. En la seva producció podem trobar: Pintures, cerámica, dibuixos, tipografies, disenys de roba, joies, coberts, així com edificis, interiors i va escriure llibres sobre la expresió del art i el recolzamen a la artesania.
Va ser una persona inquieta que es va moure per tot europa residint a Bélgica, Alemania, Paisos Baixos, i Suiza. Va estar lligat alModernisme tot i que mes tard va evolucionar cap Racionalisme mostrant- se partidari de la auséncia de la Hornamentació. Va ser un dels majors representats
europeus del Modernisme i de la l’Art Noveau. Una de les seves primeres obres va ser la seva propia casa, ja que al no trobar mobles adecuats per el seu projecte va dissenyar-los ell mateix intentant plasmar les antigues arts aplicades. Aquestprojecte va tindre un enorme éxit i va portar a terme diversos projectes com: La tenda La Maison de l’Art Noveau de Bing, Folkwang Museum, el teatre per a l’exposició de Werkbund. Més tard va fundar la seva escola de Ats a Weimar, molt relacionada amb el futur de la Bauhaus.


Henry Van de velde
Nascut a Anvers en 1863, procedia d’una família burgesa flamenca. Els seus primers interessos van estaren la música, la literatur a i la pintura.
1881 comença els seus estudis a la Academia Beaux Arts de Amberes traslladant-se a Paris fins al 1885. Al seu retorn a Belgica participa en la fundació d’una revista d’un nou cercle d’artistes anomenada Als ik kan.
1887 estableix una asociació d’art independent anomendad- “Association pour l’Art Independent” on va atreure amants del art, intelectuals iartistes. En aquella época esta Estava interessat en el divisionisme de Seurat i en les seves nocions de l’espai i la seva aplicació a l’arquitectura.
1888 descubreix a William Morris al unir-se als XX, grup avantguardista de Brussel·les, admiradors de la pintura sintètic, Gaugin, de les Arts & Crafts i de l’obra de William Morris.
1890 crea una tipografia per nova la revista Van Nu en Straks.1893 despres de rebutjar la pintura, es forma de manera autodidacta la arquitectura a la vegada que redacta una critica abogant per launitat de les arts.
1895 construeix la seva primera casa a Uccle (Bruselas) on te la oportunitat de plasmar les seves ideas diseñant el mobiliari. Aquell mateix any Samuel Bing li proposa el encarreg del amoblament de varies habitacions de l’exposicio” 3” de Paris.1897 una part del mobiliari de “Maison de Modere” es presenta a l’exposició de Dresde, aquest fet va fer que Van de Velde rebes numerosos encarregs de mobiliari
1898 Participa en diverses exposicions Decora els magatzems de Arts and Craft i obre un taller de mobiliari a Bruseles.
1900 viatja a Berlín i en 1902, s’instal·la a Weimar, on és nomenat com a conseller artístic del Gran Duc. És posata càrrec de la indústria artística i crea en aquesta ciutat l’escola d’arts aplicades. Aquests principis van ser represos per Walter Gropius en la Bauhaus.
Construeix prop de quinze residències i diversos edificis públics: Museu de Hagen (1902), Escola d’Art aplicades a Weimar (1904-1911), teatre de l’Exposició del Werkbund en Colònia (1913-1914).
1921 es trasllada a Holanda, per encàrrec delsKröller-Müller, per realitzar el museu en Hoenderloo, per a la col·lecció d’art modern, però el projecte serà abandonat i reprès molt més tard
1925 retorna a Bèlgica i funda en 1927, l’Institut Superior d’Arts Decoratives de la cambre Brussel·les i col·laborar amb els principals arquitectes de la post guerra.
Entre 1932-1936, li encarreguen l’edifici de la Biblioteca a la Universitat de Gant.En 1937 realitza el pavelló bífia de l’Exposició de París, i en 1939, construeix el pavelló belga en l’Exposició de New York.
1947 Es retira a Suïssa, dedicant-se a la redacció de les seves memòries.

Henry van de Velde va ser sens dubte un dels artistes més conscients segle XIX. Ell era un teòric, un pragmàtic, una persona sensible, de ment oberta i amb talent. Les seves
opinions teòriques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henry Van De Velde
  • HENRY VAN DE VELDE
  • Henry van de velde
  • henrry van de velde
  • Henry Van De Velde Y La Casa Meissen
  • art-noueveau-henry van de velde
  • Van de velde
  • Bram Van Velde

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS