retos

Páginas: 5 (1119 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
Engany que es realitza acceptant obligacions legals o retornant drets amb la finalitat d'obtenir un benefici aplicat a les xarxes socials.
http://roble.pntic.mec.es/jprp0006/uso_responsable_tic/33_fraudes_por_internet.html
Tècniques utilitzades per fraus en linea:
1.Suplantació de pàgines o llocs d’internet
2.Pujar a la xarxa programes infectats amb un Keylogger
3.De moment els dosmecanismes més habituals per a l’obtenció de les dades personal d’accés són el crreu electrònic i la infecció amb virus de tipus cuc o troià amb funcions per a la captura de les claus
FRAUDES EN LÍNEA:
El phishing:
El phising o robatori d'identitat és bàsicament un tipus d'estafa en línia, i els autors d'aquests fraus, coneguts com a lladres d'identitat, són artistes de l'engany amb coneixementstècnics. Utilitzen spam, llocs web falsos, programari d'activitats il•legals i altres tècniques amb les que enganyen a la gent perquè divulguin informació confidencial, com les dades de la targeta de crèdit o del seu compte bancari. Quant capturen suficient informació de les víctimes, ells mateixos poden utilitzar les dades robats per estafar-les.
Keyloggers
Els keyloggers són programes catalogatscom spywares. Usualment els keyloggers van registrant informació entrada a l'ordinador utilitzant el teclat com ara, els noms d'usuaris i les seves contrasenyes.
Zombies
Els zombies són programes catalogats com virus i que un cop infecten i prenen control del seu ordinador, notifiquen a l'individu que els va crear per a més tard realitzar de forma massiva els danys o molèsties que el seu creadordesitja realitzar.
Cucs:
Són programes "Malware" que solen acompanyar a un correu electrònic com arxiu adjunt o un enllaç (encara que no sempre).
Entre altres coses es fan amb la llibreta d'adreces de correu de la víctima (les que tenim a l'Outlook, MNS Messenger, ....) i automàticament envien un missatge de correu a totes aquestes adreces per tal d'infectar també a més equips .
Troians:Són programes que prenen el control de la màquina però sense alterar el seu funcionament, és a dir, intenten passar desapercebuts amb la finalitat de:
Robar informació i Controlar els equips amb la finalitat de realitzar altres delictes, és a dir, a través del seu servidor els ciberdelinqüents controlen una sèrie d'equips a través dels quals poden enviar correu spam, difondre virus, realitzaratacs massius a servidors en connectar tots alhora a un mateix lloc web d'aquesta manera mantenen el seu servidor en l'anonimat.
http://roble.pntic.mec.es/jprp0006/uso_responsable_tic/33_fraudes_por_internet.html

FRAUS EN LÍNEA.
Falses ofertes de treball , vidents , pàgines web gratuïtes que suposen una despesa desproporcionada per la connexió a Internet , regals que acaben costant menys que latrucada que cal realitzar per confirmar ... Són alguns dels vuit tipus de fraus i abusos més freqüents a través de les línies 800 .

Aquests són els vuit tipus de fraus i abusos que es produeixen a través de les línies 803 , 806 i 807 ( que a l'octubre de 2003 van substituir als 906 , que ofereixen serveis que ja en els anys 90 donaven les desaparegudes i també polèmiques línies 903 ) .Ofertes de treball

S'anuncien generalment en les pàgines d'ofertes d'ocupació dels diaris . Els teleoperadors realitzen un llarg qüestionari , prolongant al màxim la durada de la trucada. De vegades , sol • liciten fins i tot una fotografia o un currículum per escrit per donar una aparença de credibilitat a l'estafa . Però en realitat , mai es rep resposta ja que els treballs no existeixen.

Regalsi premis

L'usuari rep una trucada, una carta o un correu-e on se l'informa que guanyat un sorteig o que una empresa ha decidit fer-li un regal . Per a més informació , una línia 800 . La crida a aquest número pot tenir diversos resultats : una convocatòria a una presentació comercial on s'intentarà que l'usuari compri un producte , l'assistència és indispensable per rebre el regal ;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reto
  • Rete
  • Rete
  • te reto
  • reto
  • reto
  • Retos
  • rete

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS