Revolució Industrial a Mallorca

Páginas: 5 (1067 palabras) Publicado: 4 de agosto de 2011
1. Cronologia i localització geogràfica.

La revolució industrial, està dividida en dues fases o etapes: la primera de l'any 1780 a l'any 1870 i la segona de 1870 a 1913. Va ser una etapa de la història que destaca per les invencions que es dugueren a terme i els canvis que aquests provocaren (econòmics, socials i tecnològics). Aquest procés va començar a Gran Bretanya.

2. Canvisdemogràfics.

La població va augmentar de manera espectacular. Aquest canvi fou provocat per l’augment de producció d’aliments, de la higiene i la medicina. Per tant, la mortalitat va disminuir i en canvi, la natalitat i l’esperançade vida augmentà.

3. Transformacions econòmiques.

Les principals transformacions econòmiques que hi va haver són:

-L’agricultura: que en va millorar la producció gràciesa l’augment de demanda dels aliments, com que la demanda era més gran els preus agrícoles varen pujar.
Per millorar-ne la producció varen sorgir noves tècniques de conreu (sistema Norfolk, mecanització de tasques…) i es varen introduir nous conreus com el blat de les Índies i la patata.
També hi va haver l’expensió de la ramaderia que va permetre a la població disposar d’una dieta més rica ivariada.

-La innovació tecnológica: De cada vegada les màquines eren més complexes i eficaces i això augmentava la productivitat i disminuia els costs.
Però la màquina de vapor va ser el major invent (inventada per James Watt, 1769), que va canviar molts aspectes. En aquests moments varen sorgir les fàbriques.
Hi va haver altres invents importants com: el teler mecànic (1785), el convertidorque transformava el ferro amb acer...

Les primeres màquines que varen introduir estaven accionades per la força humana (posteriorment per energia hidràulica) però la font d'energia que va revolucionar la producció i els sistemes de transport va ser el vapor.
Però en la Segona Revolució Industrial, el carbó fou substituït ja que es va descobrir el petroli i l'electricitat.

Les primeresinnovacions en el sistema de transport varen ser un nou sistema de rails de ferro i unes rodes amb pestanyes, però el fenomen realment innovador va ser la locomotora de Stephenson (1829) que funcionava amb una màquina de vapor. Aquesta màquina de vapor també es va aplicar als vehicles marítims i així sorgiren els vaixells de vapor.

-La industria: les indústries més importants varen ser: la tèxtili la siderúrgia.
• En la indústria tèxtil va ser important la manufactura del cotó i alguns invents que varen facilitar la feina: la llançadora volant, la spinning jenny (màquina de filar manual) i el teler de ferro.
• En la siderúrgia va ser important la utilització del carbó i l'invent del convertidor, que transformava el ferro en acer.

4. Principals transformacions a La Segona RevolucióIndustrial (finals del segle XIX).

A la darreria del segle XIX, va començar una nova fase: la Segona Revolució Industrial. En aquesta etapa, l'electricitat i el petroli varen substituïr el carbó. Es va inventar la dinamo que produia electricitat i després l'alternador i el transformador, que varen fer possible el transllat del corrent elèctric.
L'electricitat va tenir múltiples aplicacions enla industria, i el petroli va anar substituïnt el carbó com a combustible gràcies a nous invents com el motor de combustió.
En aquest temps (1903) els germans Wright varen fer el primer vol en avió, ja que aquest vol durà molt poc.
La metal•lurgia va adquirir un gran impuls provocat per la producció de nous metalls i la indústria de l'automòbil es va expandir. Gràcies a la utilització del cimentarmat es varen construir els primers gratacels i la indústria química va aconseguir un desenvolupament important.
Uns altres invents importants varen ser: la màquina d'escriure, el telèfon, l'automòbil, la ràdio, la bombeta...

5. Conseqüències.

- Varen sorgir fàbriques i amb elles, la producció amb cadena, que duia a la fabricació en sèrie. - L'augment de la producció també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS