revolucions liberals

Páginas: 10 (2409 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014
TEMA 2. LES REVOLUCIONS POLÍTIQUES.
INDEX
1. La Revolució Americana i el naixement dels Estats Units d’Amèrica.
1.1 Causes
1.2 Fets
1.3 Conseqüències.

2. La Revolució Francesa.
2.1 L'esclat de la revolució.
Les causes de la revolució.Factors polítics socials, econòmics i ideològics.
El començament de la revolució.
La fi de l'Antic Règim.

2.2 Les etapes de la Revolució Francesa2.2.1 La monarquia constitucional. L’Assemblea Nacional i la seua tasca legislativa.
2.2.3 La República Democràtica. De la Convenció al Directori.

3. L’imperi napoleònic.
3.1 Napoleó: de cònsol a emperador.
3.2 L’Imperi napoleònic. Les conquestes de Napoleó.
3.3 La caiguda de Napoleó.
3.4 L’herència de Napoleó.

4. La Restauració, liberalisme i nacionalisme.
4.1 L'Europa de laRestauració.Congrés de Viena i la Santa Aliança.
4.2 Liberalisme.
4.3 Nacionalisme. Disgregador i unificador.

5. Les revolucions liberals.
5.1 Les revolucions del 20.
5.2 Les revolucions del 30.
5.3 La primavera dels pobles, 1848.


PROCEDIMENTS
Comentari de textos complet.
Anàlisi i comentari d’imatges.
Esquema

CONCEPTES: Constitució, revolució liberal, sobirania (sobirania nacional,sobirania popular), estat, nació, nacionalisme.



INTRODUCCIÓ

El pas de l'Edat Moderna a la Contemporània es dona amb una sèrie de revolucions que canviaran l'estructura de l'Antic Règim ( política, societat i economia). Aquestes revolucions donaran lloc al sistema liberal, tant en política com en economia, canvis que també trastocaran el sistema social donant lloc a la societat de classes.1.LA REVOLUCIÓ AMERICANA I EL NAIXEMENT DELS ESTATS UNITS D’AMÈRICA. (activitat feta en la llibreta)
1.1 Causes

1.2 Fets

1.3 Conseqüències

2. LA REVOLUCIÓ FRANCESA.

La Revolució  Francesa (1789-1799) va significar l'enderrocament de l'Antic Règim dominat per la monarquia absoluta i l'aristocràcia feudal i la implantació del liberalisme dominat per la burgesia.
En el decurs de deuanys de revolució, França va experimentar profundes transformacions a tots els nivells. A nivell polític, la monarquia absoluta va deixar pas a una monarquia constitucional, i aquesta a una república liberal de caire moderat, llevat del parèntesi radical del govern jacobí. A nivell socioeconòmic, i impulsat pel canvi polític, França va iniciar el camí cap a la industrialització moderna il'establiment de la societat burgesa.

2.1 L’esclat de la Revolució Francesa

Les causes de la Revolució.-

Les males collites van provocar l'alça dels preus dels aliments, la burgesia estava marginada políticament mentre la Monarquia estava sumida en una profunda crisi financera degut al luxe de la Cort i, sobre tot, pel cost de l'ajuda francesa a la independència dels Estats Units. La soluciópassava per una reforma fiscal que obligués l'aristocràcia a pagar imposts.


El començament de la Revolució: 1789.- Els privilegiats es negaren a pagar tot demanant a Lluís XVI la convocatòria dels Estats Generals (organisme marginat pels monarques absoluts des de feia més de 150 anys, però l'únic que podia aprovar una reforma fiscal) formats pels representants de la noblesa, el clergat i eltercer estat (que va exigir el vot per persona ja que es consideraven els representants de la majoria, és a dir, de més del 97% dels francesos). Estava en joc la idea de la sobirania nacional i els diputats del tercer estat es reuniren, per separat, al Jeu de Paume on s'erigiren en Assemblea Nacional considerant-se els únics representants legítims de França i comprometent-se a elaborar unaConstitució.

La fi de l’Antic Règim.- El poble de París, davant el temor que les tropes reials detingueren els seus representants, van assaltar la fortalesa de la Bastilla el 14 de juliol de 1789, data emblemàtica considerada com l'inici de la Revolució Francesa. L'Assemblea Constituent decretà, a continuació, l'abolició dels privilegis feudals i promulgà la Declaració dels Drets de l'Home i del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resums De Les Revolucions Liberals I
  • Napoleó Bonaparte; La Restauració; I Les Revolucions Liberals 1820 1830 1848
  • Apunts Tema 3 Revolucions Liberals restauració i nacionalismes
  • L'era de les revolucions
  • Revolucions Hispanoamericana
  • Revolucions llatinoamericanes
  • revolucions
  • La estructura de las revolucions cientifecas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS