Robòtica a l'aula

Páginas: 13 (3167 palabras) Publicado: 10 de julio de 2013
Objectius competencials

La Robòtica educativa és una eina que facilita tant l’adquisició de competències bàsiques transversals com l’aprenentatge curricular. En l’ensenyament primari proporciona: Motivació (la pràctica supera la teoria), interactivitat (assaig-error), pensament lògic-deductiu, fomenta la inclusió de l’alumnat (Atenció a la diversitat), potencia habilitats socials (treball enequip, negociació...), desenvolupa altres capacitats: iniciativa,creativitat, imaginació... Així treballarem totes aquestes competències:
Aprendre a aprendre.
Artística i cultural.
Social i ciutadana.
Audiovisual.
Matemàtica.
Coneixement i la interacció amb el món físic.
Autonomia i iniciativa personal

Les competències pròpies centrades en conviure i habitar el món, que comprèn lacompetència en el coneixement i la interacció amb el món i la competència social i ciutadana.

Assolir la competència de conviure i habitar el món implica adquirir coneixements sobre objectes, processos, sistemes i entorns tecnològics, així com desenvolupar destreses tècniques i habilitats per manipular objectes amb precisió i seguretat. L'anàlisi d'objectes i sistemes tècnics des de diferents punts devista permet conèixer com s'han dissenyat i construït els elements que els formen i quina funció desenvolupen dins el conjunt, facilitant el seu ús i conservació.

En la interacció amb el món físic implica identificar problemes rellevants, realitzar observacions i manipulacions, formular-se preguntes i obtenir respostes aplicant el coneixement teòric i empíric disponible. També suposa adquirircompetències per fer un ús responsable dels recursos, tenir cura del medi, practicar un consum racional i vetllar per la pròpia salut i la dels altres com a elements clau de la millora de la qualitat de vida de les persones.

La competència social i ciutadana integra coneixements, habilitats i actituds per aplicar els coneixements propis de la matèria en el marc d'un treball individual icol·lectiu rigorós i també per prendre decisions en un món en què els avenços en els àmbits científic i tecnològic són molt ràpids i tenen una influència decisiva en la vida de les persones, la societat i l'entorn. També implica el desenvolupament de valors i criteris ètics associats a la ciència i a la tecnologia, dins l'objectiu d'educar per una ciutadania responsable en una societat amb un componenttecnocientífic cada vegada més complex i exigent.

El tractament de la informació i la competència digital també s'ha de considerar una competència pròpia . El tractament específic de les tecnologies de la informació i la comunicació proporciona una oportunitat especial per desenvolupar aquesta competència, associada al desenvolupament de continguts que permeten localitzar, processar, elaborar,emmagatzemar, presentar i difondre la informació a través de les tecnologies de la informació i la comunicació. L'ús d'aquestes tecnologies està associat, també, a la simulació de processos tecnològics i a l'adquisició de destreses relatives als entorns multimèdia. Aquesta competència permet valorar la informació i la comunicació com a fonts de comprensió i transformació de l'entorn en un mónglobalitzat.” 

Alumnes : 

Concebre la tecnologia com un conjunt de coneixements operatius de diferents àrees del coneixement destinats a cobrir determinades necessitats de les persones individualment o col·lectiva.
Projectar i construir objectes i sistemes tècnics senzills tot aplicant, amb autonomia i creativitat, el procés tecnològic: seleccionar i elaborar la documentació pertinent, dissenyari construir objectes o sistemes que resolguin el problema plantejat i avaluar la seva idoneïtat.
Expressar i comunicar idees i solucions tècniques, raonant la seva viabilitat, i utilitzant recursos gràfics i informàtics, la terminologia i la simbologia adients.
Treballar de forma autònoma, responsable i creativa en la presa de decisions, en l'execució de tasques i en la recerca de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • ROBOTICA
  • yo robot
  • La Robotica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS