santa maría

Páginas: 2 (298 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
Santa Maria del Mar

Fitxa tècnica:

Edifici Santa María del Mar , autors Berenguer de Montagut i Ramon Despuig.
Cronologia 1329-1383, la tipología; església i els materials pedra i vidre.Estil gòtic , ubicada a Barcelona ( Catalunya)

BIOGRAFIA DELS AUTORS.

La construcció de Santa Maria del Mar s'atribueix a BERENGUER DE MONTAGUT I RAMON D'ESPUIG , que van ser contractatsper dirigir les obres l'any 1329. Considerats dos dels arquitectes més rellevants del gòtic català MONTAGUT també va ser l'arquitecte de la Seu de Manresa, i DESPUIG, el responsable delclaustre de la catedral de Vic.

Vinculats també a la construcció de Santa Maria del Mar hi ha PERE OLIVER, mestre d'obres a partir de 1336 i GUILLEM METGE, que es va fer responsable de lareconstrucció del temple després de l'incendi esdevingut el 1378.

Descripció Formal.

Santa Maria del Mar presenta un aspecte robust amb predomini de línies horitzontals. La volumetria exteriors'estructura en tres nivells superposats que es corresponen amb les tres capelles , en les quals s'obren finestrals estrets apuntalats, les naus laterals , sostingudes per contraforts amples, i lanau central.

La façana principal , flanquejada per dues altes torres octogonals , es divideix en dos nivells en el pla horitzontal. El cos inferior està dominat per una gran portalada ,coronada per un gablet i una decoració escultòrica discreta al timpà i als laterals. Al nivell superior hi domina una gran rosassa flamígera del segle XV , acompanyada per dos poderosos contrafortscoronats per pinacles.

L'interior , cobert per una volta de creueria , presenta una planta de tres naus , separades per vuit esveltes columnes octogonals que divideixen l'espai longitudinal enquatre trams. El presbiteri , definit per un semicercle format per vuit columnes , està envoltat per un deambulatori o girola amb nou capelles radials creat a partir de la prolongació de dues
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa maria
  • Santa Maria
  • santa maria
  • santa maria
  • Santa María
  • MARIA SANTA
  • Santa Maria
  • santa maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS