Segunda Guerra Mundial

Páginas: 10 (2429 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
Una època oblidada, una història que ningú vol recordar, un passat turbulent, una guerra que es va cobrar moltes vides…
LA SEGONA GUERRA MUNDIAL



1. Contesta les següents preguntes sobre les causes de la II Guerra Mundial:
-Perquè el Tractat de Versalles es considera una de les causes de la guerra?
Desprès de finalitzar la I Guerra Mundial es va crear el Tractat de Versalles on elspaïsos vencedors van obligar a Alemanya a complir una sèrie de mesures. L’imperi alemany va perdre aproximadament un vuitè del seu territori, el seu exercit va ser reduït fins a 100.000 homes, la seva flota en 15.000 unitats i va quedar prohibida el reclutament militar. A més, van ser obligats a pagar una alta, e impossible de complir, quantitat de diners per compensar les destruccions fetes alspaïsos vencedors. Davant aquesta situació els alemanys van quedar-se molt ressentits i amb un sentiment de fúria i venjança contra la resta d’Europa. Hitler va aprofitar aquesta situació i la crisi econòmica que patien els alemanys per fer-se amb el poder i donar com resultat la II Guerra Mundial.
-Com va reforçar la Guerra Civil espanyola el bloc feixista de la Segona Guerra Mundial?
Amb ladivisió blava (divisió espanyola de voluntaris). Encara que Espanya no va participar en la II GM, Franco va decidir enviar als alemanys voluntaris espanyols per a que lluitessin a la guerra. Es diu que no va ser un acte de caritat, sinó que la va enviar com a contrapartida de l’ajuda nazi en la guerra civil espanyola.
-Què va ser la Conferència de Munic?
La conferència de Munic va ser una reunióentre Alemanya, Itàlia, Anglaterra i França per tractar l’assumpte de Txecoslovàquia. Alemanya volia envair Sudets (ciutat de Txecoslovàquia) amb el pretext de que en aquesta regió la majoria de la població era alemanya.
Els reunits van acceptar l’ocupació i la seva integració al Reich a canvi de garanties de no-agressió en el futur sobre la resta de Txecoslovàquia. No obstant això, Hitler no vaobeir al tracte i va fer una altre agressió a Txecoslovàquia provocant la desaparició com a Estat.

-Quin endevinament va desencadenar definitivament la guerra?
El 1 de setembre de 1939 amb l’invasió a Polònia per part d’Alemanya es va desencadenar la II Guerra Mundial.
Hitler era conscient que amb aquest acte podria provocar la reacció occidental a causa de les aliances que tenia Polònia ambFrança i Gran Bretanya. Hitler convençut de que no podria mantenir una guerra per els dos fronts va fer un acostament tàctic a l’URSS amb la fi d’aconseguir- ne la neutralitat militar. Per l’altra banda, l’URSS veia amb preocupació l’avanç alemany ja que encara no estaven preparats per entrar en conflicte perquè no tenien cap suport als països occidentals. Per això es Stalin va optar pel PacteGermanosoviètic de no agressió.

2. Explica la importància que van tenir els següents esdeveniments en la II Guerra Mundial.
-Invasió de Polònia: L’invasió a Polònia va significar l’esclat de la guerra. Va començar a partir de la reclamació que va fer Hitler de la ciutat lliure de Danzig, habitada per alemanys, i del dret q construir una autovia i una línia de ferrocarril a traves del corredorpolonès. El govern polonès es va negar, que va tenir el suport francès i britànic, va ser l’excusa que va utilitzar Hitler per iniciar la invasió de Polònia. El dia 3 França i Gran Bretanya van declarar la guerra a Alemanya.
-Batalla de Stalingrad: Va ser la primera gran derrota de l’exèrcit alemany. Hitler va fracassar en els altres intents de conquerir l’URSS. Amb els soldats ja esgotats vadirigir-se cap al sud però van ser frenats per els soviètics. El perseverant propòsit que tenia Hitler d’envair aquesta ciutat rica en petroli va causa la mort de milers de soldats de tots dos bàndols. Aquesta batalla es considerada com la més sagnant de tota l’historia amb la duració de gairebé un any que va acabar amb la rendició alemanya i va marcar el declivi nazi al continent europeu....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Guerra Segunda Guerra Mundial
  • Segunda Fase de la Segunda Guerra Mundial
  • Consecuencias de la segunda guerra mundial
  • Segunda guerra mundial
  • La segunda guerra mundial
  • Colombia en la segunda guerra mundial
  • Aliados de la segunda guerra mundial
  • Mexico segunda guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS