Si estos es un hombre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (541 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Aquesta conferencia en general tractava sobre la relació d’Amèrica i Europa respecte la monarquia i la república.
El conferenciant va explicar que l’any 1815 (segle XIX), Europa era una monarquiamentres que els Estats Units d’Amèrica eren una república. Entre l’any 1861 i 1865 va tindre lloc la primera guerra moderna, i l’any 1867 finalment es van consolidar les Amèriques Republicanes. Aquestaguerra moderna va ser anomenada la “Guerra de la Triple Aliança”. Brazil va fer caure l’imperi i es va proclamar l’Estat Sudamericà. Només
el Canadà i algunes poques illes són monàrquics, però laresta de les Amèriques no.
A Europa, la República Portuguesa va durar molt poc i va entrar en Guerra Civil, és a dir, Guerra Moderna. Així doncs, lògicament, el model republicà no convenç aquells quevaloren la continuïtat institucional i l’estabilitat.
Europa al segle XIX, per contra, és bàsicament monàrquica i és considerada “el centre del món”, en l’últim terç del segle dinou només hi ha duesrepúbliques; França i Suïssa, que, de fet, no eren tant sòlides com eren presentades i es creia.
Sun Tzu, procedent de l'estat de Ch'i, gràcies al seu llibre "L'art de la guerra" va adquirir fama entreels senyors feudals, especialment per al rei de Wu. Va ordenar cridar-lo un bon dia anticipant que ja havia llegit el seu llibre, i que allò que buscava de Sun Tzu, era que li donés demostracionssobre el seu llibre, en el seu mestratge en l'art de dirigir les tropes. Sun Tzu, va decidir demostrar-li amb dones; així doncs, va trucar a cent vuitanta belles damisel•les, entre elles, les consentidesdel rei, i li va posar a aquest l'exemple de que les dones haurien de fer cas a qualsevol ordre que ell donés, per tal d’ensenyar-li al rei que un general ha de demostrar autoritat.

Lesdamisel•les consentides del rei, però, no van prestar atenció a les ordres de Sun Tzu i aquest, per tant, va manar que fossin executades i així va demostrar el poder de comandament sobre l'exèrcit. Sun Tzu...
tracking img