Sis històries al voltant d'en màrius

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2011
SIS HISTÒRIES AL VOLTANT D’EN MÀRIUS:

HISTÒRIA DE LA TERESA (La mare): La infància d’en Màrius fins als dotze anys.

La mare presenta una actitud molt més protectora i afectuosa amb en Màriusque amb els seus altres fills més grans al llarg de tot el capítol. Ella mateixa ja ho admet (a la pàgina 6); no sap què li va passar però sí que té una idea de la raó que desencadenava aquest fortsentiment: l’ansietat de fer tot allò que no va dur a terme amb els seus altres fills a causa de les conseqüències de la vida.

Des del meu punt de vista, crec que la mare està indignada amb la vida iamb la situació de misèria a la qual estava lligada en el moment que va tenir en Gabriel i l’Alexandra, les quals no la van deixar gaudir com ella hagués volgut dels seus fills. Vivia en la societatfranquista on l’únic paper de la dona i el model a seguir era el de mare i dona. Dona ja ho era i mare també, però en el moment on els seus fills ja van començar a fer-se gran i a valer-se per ellsmateixos, la Teresa tenia por de perdre el seu paper de protecció dels nens. Tenia por de deixar de tenir importància i no poder fer res a la vida, ja que els seus fills començaven a ser autosuficients. Icrec que això va ser el que la va portar a tenir un altre fill, al qual estaria més unida per així poder “conservar-lo” tot el temps necessari i dedicar tot el seu temps en ell. És a dir, convertirla vida del seu fill, en la seva pròpia vida.

La Teresa viu per en Màrius, però en el moment en que ella deixa de fer coses per estar amb el seu fill, també arrossega amb el seu marit (pàgina 11).Té prioritats; ella no ho vol admetre i s’enfada quan els seus fills s’ho recorden, però s’enfada perquè realment sap que tenen raó (tot i que sigui en el fons) (pàgina 12, 18, 30).

La innocènciai la seva curta edat és l’excusa perfecta perquè la mare li ho consenti tot: “En Màrius té cinc anys. La responsabilitat és vostra, no pas seva” diu en alguna ocasió. Però això no és tot: amaga...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia d'en Pep
  • Marius 6 Historias
  • Marius
  • Marius
  • Siso
  • sisas
  • Siso
  • Siso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS