Sociales

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
1) La guerra del francès: Carles IV s’oposà idees revolució Francesa i Espanya va ser derrotada a la guerra que va declarar i va fer firmar el tractat de Fontainebleau on donaven el permís a lestropes franceses per travessar la península per envair Portugal, però aprofitant van ocupar algunes ciutats espanyoles. La permanència dels francesos crear malestar i el fill de Carles, Ferran, vainstigar el motí d’Aranjuez i porta l’abdicació del seu pare i es va convertir en Ferran VII rei d’Espanya. Napoleó va aprofitar per retenir el membres de la família reial a Baiona perquè abdiquessin icoronar al seu germà rei. El 2 de maig de 1808 es produir insurrecció popular a Madrid contra als soldats francesos que va causar la guerra del Francès. Dintre els espanyols hi havia els afrancesats querecolzaven a Josep Bonaparte, i els patriotes que volien el retorn de Ferran VII.
Constitució de Cadis: Primera constitució al 1812 elaborada per les corts. Reflectia els principis del liberalismepolític, reconeixia sobirania nacional, divisió de poders, declaració de drets molt completa, i el sufragi universal masculí. Va ser aprovada el dia de Sant Josep per això es coneguda com a Pepa.
2)restauració absolutisme: el març de 1814 al tronar Ferran VII els liberals esperaven que jurés la constitució i els que el seguien que restaurés l’antic Règim. Aleshores la va abolir i va restaurarels privilegis del clergat i noblesa i el pagament d’impostos. Va governar de manera absoluta durant sis anys on els liberals van ser perseguits i van haver de exiliar-se, alguns d’ells militars vanintentar instaurar el liberalisme per pronunciaments però van fracassar per la indiferència de molts, i els líbers del moviment van ser executats.
Pragmàtica Sanció: és una norma que permet anular laLlei sàlica que no podien governar dones, perquè la seva filla Isabel pogués regnar, però molts absolutistes no ho acceptaven i van donar suport al germà, Carles.
Guerres Carlines: al morir Ferran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lo Social y Lo No Social
  • Sociales
  • Social
  • Sociales
  • Social
  • Social
  • Sociales
  • Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS