Sociologia. roles en la actualidad

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
PRÀCTICA
JOVES,SOCIALITZACIÓ I TREBALL
3.Sintetitzeu les diferencies de la inserció laboral del joves entre el 1970 i l’actualitat.
Quant parlem de la inserció laboral del joves estem referint-se a l’acció mitjançant la qual les persones realitzen activitats per a la consecució i creació de l’ocupació i per tant també a la cerca activa d’aquest .
Entre el període compres entre 1970 il’actualitat hi podem trobar grans diferencies al llarg de tots aquestos anys .Dins del nostre sistema ocupacional veiem que Espanya es una país on l’ocupació temporal te un gran pes i concretament per als joves ja que son els que mes suporten aquesta temporalitat , lo que també esta considerat con una forma precària i de llarga durada de inserció Professional lo que condueix a que es tarde més temps enser una persona adulta .
En quant a la edat mitja en la que es produeix aquesta inserció laboral veiem que al començament del període que volem observar (1970) l’edat rondava els 26,27 anys mantenint-se fins vora el 1987 on te un baixada 24 anys , seguidament i fins ben entrar el segle XXI l’edat es va mantenint . El que si podem observar es que la diferencia de sexe es un gran determinant , lesdones joves es incorporen al mercat laboral molt més tard ( 28-32anys) i els homes (24-25anys) al començament del període , més tard la situació es va igualant (26-27anys)
En quant ales diferents formes de trobar treball en la actualitat per als joves observem que en primer lloc es troba oferint el teu treball i que te accepten , en segon lloc tel varen proporcionar amic o coneguts , en tercerlloc mitjançant un anunci i en quart lloc la empresa va ser la qual va acudir al jove . Podem trobar algunes diferencies en lo que respecta a la procedència ,els joves estrangers obtenen el treball en majors mesura que els espanyols mitjançant relacions personals i familiars ,per últim cal ressaltar que el pes de Internet te una gran importància en aquesta cerca .
Per contraposició veiem que laforma de trobar treball per primera vegada durant els anys 70,80… no era ni tan sols pareguda , perssuposat Internet i de més xarxes socials eren inexistents i la inserció es basava en la cerca de treball mitjançant les ofertes en diaris , per familiars i amics i directament amb la posada en contacte amb la empresa
Com a conclusió en aquest últim període de resecció econòmica que estem vivint aEspanya podem trobar un punt positiu i es que les iniciatives empresarials cada vegada estan següent majors . També hi cal ressaltar que en quant a la situació actual es preveu que els joves que es incorporen al mercat laboral en aquesta situació de crisi encara hi serà mes llarga i precària que de altres generacions .
4. Jóvenes y crisis actual. Elaborar una tabla sobre la evolución de la tasa deparo y otra sobre la tasa de temporalidad entre el 2007 y el 2013. ¿Qué pensáis que causa la mayor tasa de paro entre los y las jóvenes?; ¿Cuál es la evolución de la tasa de temporalidad en los últimos años y cuales son las causas?; ¿Cuáles son las variables mas influyentes?


Fuente: Instituto Nacional de Estadistica (INE)
En primer lugar se hará un breve análisis de la evolución tanto de latasa de paro como de la tasa de temporalidad. En el gráfico anterior se observa como en el año 2008 se produce un aumento considerable del paro, que llega a situarse hasta en más de un 25% de desempleados. Por otra parte se pone de relieve como la tasa de temporalidad sufre una evolucion a la inversa con un descenso de los contratos temporales hasta el año 2012 en el cual se genera una subida dedichos contratos. Entendiendo la tasa de temporalidad como proporción de personas que tienen un contrato temporal sobre el total de población ocupada entre 15 y 64 años, se puede afirmar que la relacion de la tasa de paro con el aumento de los contratos de tipo temporal estan en cierto modo relacionados.
Despues de esta breve introduccion en respuesta a la pregunta “¿Cuál es la causa de paro...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rol Del Maestro Actual
  • el rol del estudiante universitario en la actualidad
  • el rol de las monarquias actuales
  • El Rol Docente En La Actualidad
  • Rol del docente en la sociedad actual
  • Rol del profesor actual
  • ROL DEL DOCENTE EN LA ACTUALIDAD
  • El rol del maestro mexicano en la actualidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS