sociologia

Páginas: 15 (3508 palabras) Publicado: 25 de junio de 2014


PRÀCTICA DE PROBLEMES 2:
EL MENUT SALVATGE








APARTAT A
PART 1ª
1. Descriu les pautes del comportament natural del xiquet en els primers compassos de la pel·lícula.
Les pautes de comportament que presenta el xiquet durant els primers compassos de la pel·lícula són els propis d’un animal salvatge. El xiquet es trobat al bosc, on viu amb els animals, per això les seuesconductes són similars als dels animals. El xiquet camina a quatre potes, encorbat; podem apreciar que no parla, tan sols emet udols i gemecs. EL seu òrgan més desenvolupat és l’olfacte, veiem com és la seua principal forma de guiar-se i de veure, ja que els seus ulls estan quasi tapats amb els cabells i a més, al primers moments de la pel·lícula apreciem que no es capaç de centrar la mirada en unpunt. També veiem com beu com els animals, dorm a terra, s’alimenta dels fruites del bosc i trepa pels arbres; apreciem que l’oïda la té molt més desenvolupada per als sons suaus , no escoltant els sons més forts. Cal ressaltar com arriba a matar a un gos quan intentaven agafar-lo, açò demostra la lluita que ha tingut que suportar aquest xiquet al bosc per a sobreviure dels atacs dels animals. Enconclusió, veiem la impossibilitat de comunicació que al principi de la pel·lícula hi ha amb aquest xiquet, produïda per l’aïllament social al que ha sigut sotmès.
2. En què es diferència físicament el xiquet salvatge dels xiquets de la seua edat.
Quan troben al xiquet salvatge al bosc és clar que presenta moltes diferències amb un xiquet de la seua edat: la curvatura del cos, els cabells llargs,la falta d’higiene, el desenvolupament invers del sentits etc. Però quan ja està el xiquet en el centre, amb els altres xiquets sords i muts, quan es netejat, quan li tallen els llargs cabells i ja se li veu el rostre, s’aprecia que el xiquet és exteriorment igual als altres (el pes, la talla, els trets físics, dents ...) l’única diferència són els seus comportaments i les conductes quedesenvolupa.


Comportaments que han sigut producte d’haver viscut fóra de la societat durant gran part de la seua vida i no haver rebut cap educació.
3. Quan creus que va ser abandonat el xiquet abans o després d’haver rebut la socialització primària?. Per què?
Al meu parer el xiquet salvatge va ser abandonat en el primers anys de la seua vida, hauria de tindre tres o quatre anys, ja que si haguerasigut abandonat abans, seria impossible pensar que haguera pogut sobreviure. Per tant el xiquet ja hauria d’haver rebut la socialització primària en tres o quatre anys. No hem d’oblidar que la socialització primària és la que es dóna en els primers anys de vida del xiquet i es remet al nucli familiar. Es caracteritza per una enorme carga afectiva i es la fase més important. Partint d’això podempensar que el xiquet salvatge encara que haguera sigut abandonat amb tres/quatre anys, la socialització primària rebuda no seria la que haguera rebut un xiquet volgut, és a dir, que el seu abandó posa de manifest la falta d’afecte que ha rebut aquest xiquet, durant els primers anys de la seua vida. Les pautes apreses al llarg del seus primers anys amb els seus cuidadors no han sigut continuades ,ja que amb el seu abandó al bosc i aïllament social, el seu únic objectiu ha sigut el de supervivència.
4. A quin es refereix el professor quan diu “ Ens escolta sense escoltar-nos i ens mira sense veure’ns”?
El professor amb aquesta frase està referint-se a Victor. D’una banda diu que escolta sense escoltar, açò significa que Victor es capaç d’escoltar, és a dir que no es sord, escoltaperfectament, però no entén el que estan dient, ja que mai ha escoltat a ningú parlar degut al seu aïllament. D’altra banda diu que ens mira sense veure’ns, açò fa referència a que el xiquet no és cec, la vista la té perfecta, però no veu el que una persona normal veuria, és a dir, que mai ha vist essers humans, no ha vist res propi d’una societat (una casa, un cotxe, persones, objectes, aliments); tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS