Stephen covey

Páginas: 6 (1456 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2011
1) Realitzar una ressenya biogràfica i professional de l’autor Stephen Covey.

El Dr. Stephen R. Covey va néixer l’any 1932 a Salt Lake City. Viu amb la seva dona, Sandra i amb la seva família a Utah; a Rocky Mountains. Té 9 fills i 47 néts, i va rebre el premi de Paternitat del “National Fatherhood Initiative” (iniciativa nacional de la paternitat) l’any 2003. Covey va aconseguirreconeixement internacional i és, potser, tan conegut gracies al seu llibre The 7 Habits of Highly Effective People (Els 7 hàbits de la gent altament efectiva) que va ser publicat per primera vegada per Simon & Schuster el 1989 i ha venut aproximadament 12 milions d’exemplars. Covey posseeix un Màster d’administració d’empreses de Harvard i la major part de la seva carrera va transcórrer a la universitatBrigham Young, on va ser professor de comportament organitzacional i administració d’empreses. A més del seu Màster, Covey té també un doctorat que finalitzà quan treballava a Brigham Young. El Dr. Stephen R. Covey ha rebut la medalla de Thomas More College per serveis continus brindats a la humanitat i també l’ha premiat amb doctorats d’honor.

Stephen es cofundador de l’organitzacióFranklin-Covey la qual s’especialitza en l’aplicació de l’enfoc de Covey basat en administració i lideratge centrats en principis. És àmpliament reconegut com una de les autoritats més importants del món respecte al tema d’administració del temps. Mils d’organitzacions de tot el món, incloent-hi moltes de les companyies que integren les Fortune 500 han adoptat les seves tècniques innovadores de lideratge,treball en equip i servei enfocat cap als clients.

Bibliografia:
• The Seven Habits of Highly Effective People, Els 7 hàbits de les persones altament efectives que es va publicar per primera vegada el 1989.
• First Things First, Primer el primer.
• Principle-Centered Leadership, Lideratge centrat en principis.
• The Seven Habits of Highly Effective Families, Els 7 principis de les famíliesmolt efectives.
• The 8th Habit, El 8è hàbit el2004.
• Dayly reflections for highly effective people, Meditacions diàries per les persones altament efectives el 1994.
• First things first everyday (Primer el primer, reflexions diàries el 1997.

2) Fes una descripció –reflexió dels 7 hàbits que descriu Covey.

1er hàbit  Ser proactiu.

Significa que la nostra vida es producte delsnostres valors i no dels nostres sentiments. Que la nostra vida o la vida de la nostra organització, és producte de les nostres decisions, no de les nostres condicions.
El contrari a ser proactiu és ser reactiu, que significa que la vida és una funció dels nostres sentiments, dels estats d’ànim, impulsos, de l’actitud de l’altra gent.
El principi fonamental de l’hàbit 1 és assumir responsabilitats,el concepte és que tots tenim la capacitat de triar les nostres respostes.

2n hàbit  Començar tenint el fi en ment.

Significa que totes les coses es creen dues vegades i l’hàbit 2 és la primera creació. Implica que es vegi una imatge mental de a on vol arribar cadascú en aquest any, en la seva vida...Per a una companyia és la visió que té del seu futur, és la creació d’aquesta visió.
Esbasa en el principi de visió, de propòsit, de significat, de missió.

3er hàbit  Posar primer el primer.

És la segona creació. Significa que nosaltres hem decidit que és el principal gràcies a l’hàbit 2 i ara tenim la disciplina i el compromís de mantenir el primer. El contrari de posar primer el primer, és posar en 2n, 3er lloc les coses importants. És per això que molta gent, encara novalora profundament les seves relacions familiars, la seva salut, etc., queda atrapada als poderosos sistemes de valors socials. Horaris i agendes formen la seva cultura i mai es qüestionen si la seva vida l’han creat ells o si estan governats per el que altres van crear en forma de programes que mai se’ls hi ocorre discutir. Llavors pugen a l’escala de l’èxit i arriben fins dalt només per adonar-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los habitos de stephen covey
  • 4To habito de stephen covey
  • 7 habitos stephen covey
  • Los 7 habitos de stephen covey
  • Biografía De Stephen Covey
  • Las cuatro recetas de stephen covey
  • 7 Habitos Stephen Covey
  • Ensayo de los 7 habitos de stephen covey

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS