Summerhill

Páginas: 26 (6296 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
Summerhill
A. S. Neill



Introducció
Després de llegir la llista de tots els llibres que podíem triar, hem decidit, conjuntament, de triar el llibre “Summerhill” perquè coneixem una mica en que consisteix (l’escola on no cal anar a classe, i et pots passar el dia sense fer res).
Ens sembla que aquest pot ser un tema interessant a tractar, ja que ens agradaria saber si la nostraconcepció que tenim és certa, també voldríem conèixer millor el funcionament d’aquesta escola, els que fa que sigui aixi,  en què es basa la seva educació, que fan els alumnes diariament, etc.
En resum volem aconseguir tenir més informació sobre l’escola, i poder entendre per què s’ha fet d’aquesta manera.
Hem pensat també que aquest podia ser un tema interessant pel debat que genera, ja que tothom pottenir opinions diverses i pot o no estar a favor d’aquest mètode.
També pensem que seria interessant preguntar a la gent que opina sobre aquesta peculiar escola, i saber el nivell de coneixement en té.

Alexander Sutherland Neil

Educador progressista Escocès fundador de l'escola no directiva de Summerhill, conegut per la defensa de l'educació en llibertat.
Alexander Sutherland Neill vaneixer a la Kingsmuir (Escòcia), fill de George Neill, un mestre d'escola rural, i Mary Sutherland. Va tenir tretze germans, nou dels quals van sobreviure.
Neill va rebre una educació molt religiosa. Als 14 anys va ser enviat a Edimburg per treballar, però poc després va perdre el treball i va decidir tornar a estudiar. Després d'un altre fracàs escolar va entrar a treballar d'aprenent en unaempresa de roba prop de casa seva, però tampoc li va agradar la feina. El seu pare el va posar d'ajudant a la seva escola quan tenia 15 anys.
Quan va haver acabat la fase d'aprenent de mestre va fer una prova d'accés a una escola de formació de professors. A partir d'aquell moment va començar a fer substitucions per diverses escoles d'Escòcia i va quedar marcat pels càstigs corporals i la duresa delrègim escolar.
L'any 1906 va començar com a professor suplent a Newsport on va estar fins a l'any 1908, quan va superar l'examen per poder entrar a l'universitat.
En aquell temps ja havia començat a adoptar un estil d'educació diferent del convencional.
Va treballar de periodista a Edimburg, es va llicenciar en Anglès, l'any 1912. Durant aquests quatre anys, Neill va començar a introduir-se en lesidees socialistes.
L'octubre de 1913 arriba a Londres, on treballa de periodista en diferents editorials. Una cama trencada li impedeix d'anar a la segona guerra mundial.
Comença com a director a la escola de Gretna al sud-oest d'Escòcia, on va instaurar un sistema pedagògic lliure, eliminant els deures i amb una gran crítica als llibres de text que s'usaven en aquell moment.
En aquesta èpocava publicar els seus dos primers llibres “A Doiminie´s Log” (diari d'un professor rural) i “ A Doiminie´s Dismisset” (diari d'un professor acomodat).
L'hivern de 1917 coneix un pedagog que l'influeix molt al llarg de la seva carrera, Homer Lane, que li aporta idees com l'autogovern o la importància del desenvolupament emocional dels infants per sobre dels resultats acadèmics.
Neill participa enel moviment de la Escola Nova i comença la seva experiència a Aleanya (Dresde) i Àustria (Viena) on s'acosta més als grups de psicoanàlisis. Neill intenta basar la seva pedagogia no autoritària amb les aportacions del psioanàlisi, precisament en el moment en que les idees de Freud començaven a entrar en el món de l'educació.
L'any 1921, a Lyme Regis, a la costa sur d'Anglaterra, Neill instal·launa comunitat terapèutica lliure, que és on comença l'escola de Summerhill. L'any 1924 trasllada l'escola a Leiston, un poble a uns cent quilòmetres al nord-est de Londres. Durant la segona guerra mundial Summerhill es trasllada al nord de Gales per evitar els raids aeris i els avions nazis, al 1945, però, retorna a Leiston.
Durant tot aquest temps escriu diversos llibres crítics amb el sistema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • SUMMERHILL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS