Tabaco y alcohol

Páginas: 16 (3778 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2011
Treball drogodependències part Marta
ARTICLE PUBLICIDAD DEL TABACO Y LOS ADOLESCENTES (document 35 pag.)
La indústria del tabac assegura que l’únic propòsit de la publicitat del tabac és mantenir i augmentar les quotes potencials de mercat entre les persones adultes ja consumidores. Tot i això, és diferent el que passa; diversos estudis senyalen com agents causals de l’augment de la demanda decigarrets entre els adolescents a la publicitat del tabac i a les activitats relacionades de promoció d’aquest producte.
Els missatges de la publicitat els rebem al cervell en dos parts; la part dreta respon als estímuls físics i emocional, mentre que l’esquerra reacciona més als continguts del missatge.
El que la publicitat vol aconseguir (el seu efecte desitjat) és que l’audiència esfamiliaritzi amb el producte i el comprin.
Un altre aspecte a comentar és el de la comunicació de masses i la basada en el cara a cara; en aquesta última es pot discutir/preguntar sobre els productes que ofereixen, però amb la de masses és diferent, ja que el púbic no pot respondre ni fer comentaris als directors. Si a l’audiència no li agrada el que veu, doncs no ho mira però el missatge segueix allà,igual.
Hi ha algunes audiències capaces d’entendre missatges addicionals mentre que altres no. Per exemple, un anunci podria significar més pels joves que pels adults, per tant, el que l’anunciant fa és apropar-se al màxim a l’experiència, cultura i coneixements de l’audiència que li interessa.
Bogart acota cinc funcions en un anunci: atraure l’atenció, augmentar l’interès, estimular el desig,crear convicció i estimular l’acció. Aquestes funciones estan reflectides en l’estructura convencional d’un anunci: títol, cos principal i eslògan.
A través del titular es capta l’atenció de l’audiència. Mitjançant el cos de l’anunci s’aconsegueix estimular la curiositat de l’audiència i ressaltar la necessitat del producte que s’anuncia. L’ultima funció de l’anunci s’assigna a l’eslògan.L’eslògan no podria ser: compra X!, ja que això seria com una ordre, més que com una recomanació.
L’anunciant ha de ser persuasiu i presentar-se més com un amic; per això els eslògans solen anar acompanyats de: prengui, sol·liciti, aconsegueixi...en comptes de l’imperatiu: COMPRA! (camuflen la veritat, fan demagògia utilitzant els mitjans de comunicació de masses).
En els anuncis del tabac, ja no es podenoferir els efectes positius del producte, excepte aquells que procedeixen del gust i de l’impacte psicològic dels consumidors. Els anuncis del tabac no estan estructurats d’igual manera que els convencionals.
En el cas del tabac, el cos principal desapareix, ja que és impossible dir aspectes bons perquè la societat és conscient que és perjudicial i per aquesta raó, el que fan és agafar figuresmitològiques, com l’home de Marlboro i així atraure l’atenció dels joves.
La publicitat és el resultat de la investigació sobre com es percep el producte pels consumidors.
Les 6 publicacions més llegides per la població de 14 a 24 anys són la SuperPop i Nuevo Vale. Muy Interesante, Canal +, Quo, Cosmopolitan i Hola són les publicacions en les que la indústria del tabac gasta més diners enEspanya. Muy interesante i Quo són les que més alt percentatge tenen en fer promoció del tabac.
IMATGES
S’usen per estimular les percepcions de l’audiència i així aconseguir que actuïn i comprin el producte. Els publicistes del tabac confien més en les imatges que en les paraules. Existeixen dos explicacions per a aquesta tendència:
-hi ha restriccions pel contingut dels anuncis del tabac.
-eltabac no és saludable; se sap que és perjudicial.
En la publicitat s’associen la denotació i la connotació. La denotació fa referència amb el món exterior (per exemple, un cigarret indica que és capaç de produir fum). Quan fem una connotació d’un objecte ens referim als seus atributs (sabor, gust). Per exemple: eslògan Nobel en el Canal + (1998); ros, baix en nicotina. La frase de l’eslògan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tabaco Y Alcohol
  • tabaco y alcoholismo
  • Alcohol Y Tabaco
  • Alcohol y tabaco
  • Tabaco-Alcohol
  • Alcohol Y Tabaco
  • Alcohol, Tabaco, Drogas
  • Efectos del tabaco y el alcohol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS