tdr esports per a discapacitats

Páginas: 9 (2007 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
INTRODUCCIÓ
He escollit el tema de esports per a discapacitats ja que es molt entretingut i es un món molt oblidat. Seria interessant aprofundir en aquest tema ja que, siguin discapacitats o no, les persones s’han de valorar de manera igual.
Jo em centraré amb l’atletisme, el futbol per a cecs i, principalment, la monta del cavall per a discapacitats(equinoterapia i equitació per adiscapacitats).
Per fer aquest treball buscare la informació que necessito a internet i consultare alguns llibres que parlin d’aquest esport.
ELS ESPORTS PER A DISCAPACITATS
S'entén per esport adaptat aquella activitat físic esportiva que és susceptible d'acceptar modificacions per a possibilitar la participació de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials.
Es pot considerar quedesprés de la primera i segona guerra mundial i donat l'elevat nombre de mutilats de guerra és quan es van iniciar els primers passos en la pràctica d'esports per persones amb les capacitats disminuides.
Els esports per a discapacitats físics son tant importants com els esports normals ja que des de l'any 1960 aquests esports competeixen en un mateix esdeveniment a nivell mundial organitzatpel Comitè Olímpic Internacional (els Jocs Paralímpics) seguint l'esperit dels Jocs Olímpics tradicionals.També existeixen els Jocs Paralímpics d’Hivern.

Foto1: Logotip dels Jocs Paralímpics
FUTBOL PER A CECS
L'esport està regit mundialment per la Federació Internacional d'Esports per a Cecs i es juga amb les regles de la FIFA per futsal, adaptades.
El futbol per a cecs també és anomenat futbolB1 perquè està dissenyat per a ser jugat només per persones cegues pertanyents a la classe B1(totalment o gairebé totalment cec; des de la no percepció de la llum fins a la percepció llum però inhabilitat per reconèixer la forma d’una mà) de la regles de la IBSA. Per a major igualtat en el joc es posa una màscara a tots els jugadors per a que no puguin divisar algunes ombres.

Foto2: Partit defutbol per a cecs

ADAPTACIÓNS
La pilota és sonora.
Als laterals del terreny de joc apareixen limitats per unes tanques que eviten els fores de banda durant el joc, sempre que la pilota no surti per sobre. Així mateix, es facilita la ubicació dels jugadors dins el camp.
En aquest cas tots els jugadors han de dur un antifaç, que els iguali en quant al seu grau de visió, excepte ambdós porters,que seran persones sense discapacitat visual. Aquests, conjuntament amb els delegats de camp i entrenadors, són els responsables de situar verbalment els jugadors de camp al terreny de joc.

Foto3: Penalti d’un partit de futbol. Darrere es divisa el
porter que no porta antifaç ja que no te discapacitat.
NORMES
Les regles bàsiques són les mateixes del futsal (futbol de saló) amb les següentsadaptacions:
Equips: dos equips integrats per quatre jugadors cecs i un arquer no cec.
Temps: dos temps de 25 minuts cadascun, amb una pausa de 10 minuts.
Pista: de ciment o mosaic i sempre a l'aire lliure (per raons d'acústica). Ha de tenir 40 metres de llarg per 20 d'ample i murs en els laterals.
Guia i orientació: El porter, el tècnic i un guia situat darrere de la tanca rival, tenen lafunció d'orientar els jugadors.
Porter: no han d'haver estat federat sota la FIFA dins dels cinc anys.
Pilota: posseeix càpsules sonores.
Àrbitres: hi ha dos àrbitres, un de principal i l'altre assistent.
MONTA A CAVALL
En la monta del cavall per a discapacitats físics hi ha dos variants, la hipoteràpia que té més valors de teràpia i no esta en els jocs paralimpics i la equitació per adiscapacitatsque té mes valor esportiu i esta present en els jocs paralímpics.
EQUINOTERAPIA
L’ equinoterapia es una activitat que significa estudi i tractament d'infermetats amb l'ajuda del cavall. El cavall es converteix així en el mitjà idoni a través del qual es porten a terme una sèrie d'exercicis amb un objectiu comú : el de rehabilitar i enfortir tant física com psicològicament a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Esports per discapacitats
  • Esports discapacitats
  • Colonies per a discapacitats sensorials
  • Esport Per A Discapacitats
  • esports
  • Discapacitats
  • Esports
  • TDR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS