teatre elisabetià

Páginas: 2 (487 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Teatre Elisabetià

Context de la època
Se situa a Anglaterra entre el 1576 i el 1613, sota el regnat dʼElisabeth I, en un període de gran estabilitat que permet un renaixement del teatreprofessional profà i l’aparició de grans dramaturgs anglesos. Es van fundar teatres públics oberts, on hi podien anar de públic tota mena de gent, des dels més rics fins als més pobres. el ritme i l’acciós’adaptarà a un públic a qui el que li agrada són les fortes emocions.

Teatre
La llei prohibia que les dones actuessin en el teatre elisabetià. Els personatges femenins eren interpretats per nois. Elsalari dels actors era molt baix. El Consell reial havia de donar el vist-i-plau a totes les obres, doncs es censuraven alguns temes com el sexe, la maldat, les manifestacions contra déu,l’església... Les principals característiques eren:
- espai: La planta de la majoria de teatres públics era circular o poligonal, l’interior era de fusta i el revestiment exterior de maçoneria. La platea eradescoberta i estava rodejada de galeries. Les representacions es feien a llum de dia, a primera hora de la tarda per aprofitar la llum solar. L’aforament era força elevat fins a 2000 o 3000 espectadors.El públic es disposava de peu en el pati, i també en galeries elevades al voltant d’aquest, en funció del preu que havia pagat.

- escenari: es dividia en dues parts:
* La tarima on passavalʼacció, on podem distingir la part davantera descoberta i la part posterior coberta per un baldaquí que reposa en dues pilastres. La tarima té com a fons dues obertures o portes, per on entraven i sortienels actors.
* El primer pis, on sʼhi sitúa una cambra on els actors es canvien de roba, on també hi ha un balcó que pot servir per a la representació

- vestuari: era molt ric i sumptuós. Era unvestuari simbòlic: els colors identificaven els personatges i els seus estats emocionals, per exemple el negre abundava en les tragèdies, i distingia en les obres els personatges perversos

-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teatre elisabetià
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • Teatro
  • teatro
  • el teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS