Tecnociència

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
Tecnociència

1. Què és?
La tecnociència neix als anys 80 als Estats Units i s’estén a altres països. Definim la tecnociència com un tipus de tecnologia que treballa per satisfer i solucionar lesnecessitats que la ciència planteja, i no única i exclusivament les de les persones. Aquest concepte és àmpliament utilitzat en diverses disciplines, tan com de ciència i de tecnologia. Aquesta ideaens mostra un punt en comú; ens diu que el coneixement científic no és només un codi imposat en la societat i la història, sinó que també s’aguanta i es fa durable en els àmbits materials no humans.La tecnociència conviu amb la ciència i la tecnologia convencionals, però presenta unes característiques específiques:
La investigació i el coneixement es gestionen de manera industrial (oempresarial), com una cadena productiva.
L’objecte de la tecnociència es complex, per això s’utilitza una gran quantitat d’agents que hi participen a través de grans equips i àmplies xarxes d’investigació.
Elconeixement tecnocientífic té una funció instrumental, és un mitjà per l’acció i per la realització de diferents interessos i objectius. A part de la cerca de la veritat.
La tecnociència és unaforma de riquesa i poder.
La informàtica i les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) en són les eines bàsiques.
En la tecnociència intervenen una gran quantitat de valors (militars,polítics, socials, morals...), cosa que provoca conflictes.
El coneixement esdevé empresa, capital i gènere. Amb la investigació es busca crear nous productes que atreguin els mercats i generinbeneficis.
També es preocupa de la seva imatge pública, busca legitimitat i consens, ja que aquesta camp és el que més canvia les societats humanes, més que la pròpia naturalesa.

2. Quines disciplinesagrupa?
Aquest tipus de tecnologia avarca diferents disciplines que formen part principalment de la ciència i la tecnologia. Aquestes disciplines es centren en la química sintètica (tracta la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnociencia
  • Tecnociencia
  • Tecnociencia
  • tecnociencia
  • Tecnociencia
  • Tecnociencia
  • Tecnociencia
  • Tecnociencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS