TEMA 10

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015
TEMA 10: 10.1 Què és la direcció estratègica? Considerem que estratègia és el conjunt de decisions que una empresa pot prendre sobre actuacions per dur a terme i sobre els recursos que potutilitzar en aquestes accions, i tot això per assolir una sèrie d’objectius empresarials a diversos nivells, però que busquen l’èxit. La direcció estratègica es el procés de gestió d’una estratègiaempresarial dins de l’empresa, que s’ha adaptar a un entorn canviant i a una competència que reacciona, tenint en compte el llarg termini i tenint com a finalitats principals assolir l’èxit de l’empresamitjançant la millora de la posició competitiva o resoldre els problemes.
10.2 El procés de la direcció estratègica. Anàlisi estratègica: -Definició dels objectius. –Avaluació dels recursos interns.–Avaluació dels recursos externs. –Anàlisi de l’entorn competitiu. Elecció estratègica: -Elaboració dels escenaris de futur. – Formulació de l’estratègia. –Avaluació de les alternatives estratègiques.Implantació de l’estratègia: - Eines estratègiques. –Control estratègic.
Anàlisi de l’entorn competitiu: el model de les forces competitives. 1.Amenaces de nous competidors. -Barreres d’entrada: sonfactors de diferent caire que impedeixen que una empresa es posicioni en un nou mercat, fent que inversió sigui poc atractiva. -Barreres de sortida: son els factors que una vegada un nou competidors’introdueix al mercat, fan complicat que pugui sortir-ne. 2.Amenaces de productes substitutius. La dificultat que tinguin els clients per substituir le producte o els costos elevats per fer-ho. Un nivellelevat de diferenciació del producte. 3. Grau de rivalitat dels competidors: L’estructura de la competència: la rivalitat serà mes intensa si hi ha molts competidors de poca dimensió. El tipus demercat en funció de la competència, ja que com mes grau de competència hi hagi, mes rivalitat hi haurà. 4. Poder de negociació dels proveïdors: es la capacitat que tenen els proveidos de posar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tema 10
  • tema 10
  • TEMA 10
  • TEMA 10
  • tema 10
  • TEMA 10
  • TEMA 10
  • tema 10

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS