Tenzin gyatso

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2011
Tenzin Gyatso: L’actual Dalai Lama
Tenzin Gyatso, XIV Dalai Lama del Tibet, va néixer l'any 1935 a Takster, sota el nom de Lhamo Dondhup.
També conegut com Gyalwa Rinpoché (Preciós Vencedor),Kundum (la Presència) o Portador del Lotus, el Dalai Lama és el líder polític i espiritual dels seguidors del budisme tibetà, tant en els països majoritàriament lamaïstes (com Bhutan i Mongòlia) com en laresta de les comunitats de budistes tibetans del món.

Als 5 anys d'edat, Tenzin Gyatso va ser anunciat com l'encarnació del seu predecessor, el Dalai Lama Thubten Gyatso, XIII en el seu lloc.Inspirat pel Mahakaruna (el missatge "gran compassió), és vegetarià i s'encarrega de promoure aquest tipus d'alimentació per mitjà de campanyes com prohibir que cadenes de menjars ràpids a base depollastre obrin locals al Tibet o incentivar els restaurants a convertir-se en vegetarians.
En la tradició budista, el Dalai Lama és considerat una emanació del Buddha Avalokitesvara, un Bodhisattva,patró del Tibet, que, després de morir, en un lapse de 49 dies la seva consciència subtil neix en un nou nen que, des del moment en què ve al món, pot transmetre senyals del seu caràcter especial.

Enmorir un Dalai Lama, el Panchem Lama és l'encarregat de reconèixer la reencarnació d'aquest, al seu torn, entre les funcions del Dalai Lama està el reconèixer el Panchem Lama reencarnat.

El regenttibetà Retinga Rinpoché va descriure un somni que va tenir a partir del qual Tenzin Gyatso va ser trobat pels monjos i designat com el nou Dalai Lama després d'una sèrie de proves, en què el nou Tulku(mestre renascut) reconeix d'entre una sèrie de objectes els que van pertànyer al seu predecessor, la qual cosa prova que l'anterior líder espirtual està reencarnat ja que reconeix les pertinences dela seva vida anterior.
Finalment, amb 4 anys d'edat, Tenzin Gyatso va ingressar a la comunitat dels monjos budistes i va ser nomenat com el XIV Dalai Lama.

Als 9 anys, Tenzin es va establir com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tenzin
  • Dalai Lama Tendzin Gyatso
  • Tenzin Choedrak: El Palacio Del Arco Iris
  • Kelsang gyatso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS