Teorias evolutivas

Páginas: 4 (865 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
A les selves tropicals la majoria de flors propaguen el pol·len mitjançant insectes o altres animals pol·linitzadors. La forma de les flors evidencia una evolució conjunta (coevolució) amb lad’aquests insectes. Així, per exemple, la flor de l’orquídia Vanilla planifolia emmagatzema el nèctar (líquid ric amb glúcids) al final d’una mena de tub allargat, de manera que només la llengua allargada del’abella Melipone yucatanica pot arribar-hi per libar-lo. En la maniobra, el cos de d’himenòpter queda impregnat de pol·len. La planta s’ha assegurat la seva dispersió.
Respongueu: com explicaríeules formes de la flor i de la llengua del seu pol·linitzador les següents teories evolutives:
La teoria lamarquista
Segons Lamarck inicialment els pol·linitzadors tenien la llengua curta. Llavors hiva haver un canvi en el qual el tub on es trobava el nèctar va començar a esdevenir molt allargat, fet que no permetia libar-lo.
Conseqüentment a causa de la necessitat d’alimentar-se, obtenint elnèctar, la llengua dels pol·linitzadors va passar de ser curta a ser llarga.
Llavors tots aquests caràcters adquirits han sigut transmesos als descendents.
La teoria darwinista
Segons Darwin en ladescendència de les poblacions de flors i d’insectes existia una certa variabilitat. Uns insectes tenien la llengua més allargada, d’altres més curta i les flors adquirien diverses formes, unes amb elsestams i el pistil més llarg, d’altres el contrari o un punt entremig, amb diversos tipus de pètals,...
Llavors la selecció natural va afavorir aquelles plantes amb pètals de colors més cridaners queatreien els pol·linitzadors i que posseïen productes atractius (esquers, com el pol·len i el nèctar), mitjans de reclam (com olors i colors) i, a més, pol·len viscós o adherent, per tald’assegurar-se un dispersió de l’espècie, es a dir satisfer la necessitat de reproducció de tot ésser viu. Aquest nèctar estava situat al final d’una mena de tub llarg, això feia que els insectes amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teorías evolutivas
  • Teorías Evolutivas
  • teorias evolutivas
  • Teorias evolutivas
  • Teorías evolutivas
  • Teorias Evolutivas
  • Teorías Evolutivas
  • teoria evolutiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS