Terratrèmol de Xile 2010

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013

Basil Youssef
El terratrèmol de Xile va tindre lloc a la regió del Bío-Bío de la costa xilena el 27 de febrer de 2010, a les 03:34 hora local ( 7:34 hora peninsular ), amb unepicentre situat al mar xilè a 30,1 km de profunditat amb una duració de 3 minuts 25 segons.

Aquest terratrèmol és un dels terratrèmols més forts que hi ha hagut al llarg dela història arribant a una magnitud del 8,8 a l’escala Richter. També és de gran intensitat( IX a l’escala Mercalli ), ja que entre els més de 2 milions de damnificats que vaprovocar aquest terratrèmol hi van haver 525 morts i unes 500.000 vivendes amb danys i va deixar destrossades les regions del Maule i la del Bío-Bío . És considerada la pitjorcatàstrofe a Xile des del terratrèmol de 1960. La potència d’aquest sisme és 31 vegades més fort que el d’Haití i va alliberar 178 vegades més energia.

A més, a part del sisme principalhi van haver moltes rèpliques no només en territori xilè, sinó que també en territori argentí i va provocar un tsunami a Xile i hi va haver una alerta de tsunami a gairebé totsels territoris del pacífic sur com la polinèsia francesa.

El terratrèmol es va originar en els límits de la Placa Nazca i la placa Sud-americana per culpa d’una subducció de laPlaca Nazca per sota de la Placa Sud-americana caracteritzat per un mecanisme focal de falla inversa. Aquesta és una de les zones amb més moviment del món amb un moviment d’uns68mm/any. En aquest zona ja es va generar el terratrèmol de Valdivia, Xile, al 1960, que és el terratrèmol amb la magnitud més alta registrada amb sismògraf.

Com a curiositat espot dir que científics de la NASA han fet càlculs i han afirmat que el terratrèmol va produir un canvi en la rotació del planeta fent el dia més curt en 1,26 microsegons.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terratremol xile
  • Terratremol
  • Terratremol de haiti
  • El tsunami de xile
  • Terratrèmol Kobe
  • terratrèmol japó
  • Terratrèmol Lorca
  • conclusion xilo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS