Tirant lo Blanch episodis amorosos

Páginas: 18 (4390 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013

Capítol 117
Una reverència a la emperadriu és la primera acció que Tirant fa al arribar a la cort de Constantinoble i simbolitza el respecte que li té Tirant a l’emperadriu i la primera ordre que ordena és que li portin una torxa ja que la sala estava fosca. Això simbolitza la llum i esperança que porta Tirant a Constantinoble.
Capítol 118
Les dues pomes que es trobaven al paradís eren lesque Adán i Eva no podien menjar sota cap circumstància. Tot i això, ells les van menjar, per tant van pecar i això va comportar el càstig de tots els homes i dones per part de Déu.
Capítol 120
El Tirant està totalment convençut de que no té res a fer amb la Carmesina ja que la fortuna està en contra seva i que per això mai podrà tenir-la. El principal impediment que Tirant veu és que laCarmesina és molt més rica i pertany a una classe social superior a Tirant.
Capítol 121
Tirant li demana a Diafebus que li porti un llibre d’oracions a Carmesina i diu que tractin a Carmesina com a princesa ja que un dia arribarà a ser emperadriu.

Capítol 126
Tirant té molta por de que el pare de la Carmesina descobreixi que està enamorat de la seva filla ja que pensa que si ho fa, el mataría. Éscomprensible aquesta por ja que la edat de la Carmesina és de 9 anys i era molt estrany que ja s’enamorés quan ella era tan petita. A més l’emperador preferiria que la seva filla es casés amb un príncep i no amb un cavaller.
Capítol 127
Estefania diu que existeixen tres tipus d’amors. El primer diu que és el que succeeix quan una dona s’ha de casar amb un noble ja que els seus pares han fet elmatrimoni i per tant la dona aprèn a estimar-lo. El segon és pur interès en riquesa i beneficis propis de la dona i acaba el moment en que l’home ric i poderós ja no té riqueses que donar-li a la dóna. El últim en canvi és aquell que és amor de veritat, aquell on l’home sedueix a la dona perquè l’estima de veritat i ella acaba enamorant-se de l’home també. Avui en dia el primer tipus de amornomés passa en pocs llocs del planeta, el segon, per trist que soni, passa més del que ens pensem i el tercer és el que quasi bé tothom fa.

Capítol 146
La Carmesina que no suportava que la Viuda Reposada es mofés del títol de Tirant, va decidir donar-li el títol de compte i a més li va donar or per a que no li faltessin diners si volia alguna cosa. El consell que Plaerdemavida li va donar aCarmesina va ser que deixés que Tirant la beses ja que es trobaven en temps difícils, temps de guerra i Tirant necessitava estar content ja que tot l’imperi depenia de ell.

Capítol 162
La festa que consisteix en un gran menjar amb molta gent seguit d’un excitant torneig de cavallers amb llances, és celebrat ja que a Diafebus el nombren compte de Sant Àngel i conestable de l’imperi Grec. Plaerdemavidaés relacionat amb la Celestina ja que es pot dir que fa un rol d’alcavota al ajudar a Estefania en el seu patiment amorós causat per la pèrdua de la seva virginitat.
Capítol 163

Plaerdemavida utilitza un somni que va tenir una nit per explicar un fet que va passar en aquella mateixa nit. Lògicament no va somiar res si no que ho va veure tot amb els seus ulls estan desperta però com quequedava malament dir que va espiar a Carmesina, doncs va explicar tots els fets amb el somni. En aquest somni es pot veure com Tirant, Carmesina, Diafebus i Estefania van tots a una habitació. Carmesina li demana a Tirant que no la desvirgini ja que seria molt poc honorable per part seva. Tirant, com a un bon amant, accepta la decisió de Carmesina tot i que no li agradi i promet respectar la sevadecisió durant la nit. Quan Carmesina vol dir “la meva noblesa està sota el teu amor” vol dir que si perd la virginitat, perdrà tota la noblesa que ara posseeix. Podem veure que Carmesina és una dona intel·ligent i almenys pot prendre decisions, no com la Estefania que es deixa desvirginar per Diafebus, ja que Diafebus li promet casar-se amb ella. Si després Diafebus no es casa amb ella, això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Episodis amorosos de Tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS