Tomates verdes fritos

Páginas: 4 (819 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
TOMATES VERDES FRITOS

En la pel·lícula es narren dos històries paral·leles que ocorren en moments temporals diferents en els Estats Units.
Observem en aquestes històries, una marcada divisió deltreball, en funció de la classe social a la que pertanyen els personatges. En primer lloc, podem apreciar diferencies racials entre blancs y negres. Per una banda, els blancs ocupen els llocs mésreconeguts socialment, mentre que, els negres són els esclaus. Així apreciem, com s´estructura la vida en models tradicionals basats en prejudicis i estereotips, com per exemple, quan obrin lacafeteria, els negres no poden menjar dins i tenen que fer-ho en la part de darrere o també en el moment del judici, els blancs estan en la sala principal i que els negres es troben en la part de dalt.
Apesar de que Idgie i Ruth tenen un esperit de lluita contra la discriminació racial, estan marcades pel context i els cànons socials de l´època. Així, observem com són les dones negres, les queprincipalment s´ocupen de la cura dels xiquets i de les tasques de la llar, mentre que elles (Idgie i Ruth) són caps d´un negoci en el que treballen cara al públic. A partir d´açò, observem un canvi en elsrols de gènere, respecte a que la dona blanca ix de la llar per a dedicar-se al treball en el negoci, mentre que la dona negra segueix desenvolupant els rols tradicionals dins de la llar.
Podemestablir també un paral·lelisme entre la nostra societat actual, on la dona occidental en la seua majoria està desenvolupant treballs fora de la llar i són les dones immigrants les que s´ocupen de lastasques de la llar i de la cura de las persones dependents.
Altra qüestió que ens hem plantejat, és l´interès instrumental de les dones pels homes, podria ser l´exemple quan Ruth comenta a Idgie queva a contraure matrimoni amb l´home que “deu” casar-se, cosa que també enllacem amb els rols de gènere amb altre exemple, quan Idgie , ja des de xicoteta trenca amb eixos rols tradicionals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • pelicula tomates verdes fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos
  • Tomates Verdes Fritos Educacion Socia
  • Cine: Tomates verdes fritos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS