TR SEGON BATX ( La influència de la publicitat i tècniques )

Páginas: 29 (7059 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013









Portada:














Índex:
1- Introducció:

2- Breu introducció a la historia de la publicitat:

3- La propaganda durant la guerra.
3.1- Els inicis de la propaganda durant la guerra (Primera Guerra Mundial)
3.2- Tècniques emprades

4- Publicitat comercial.
4.1- La publicitat republicana
4.2- La publicitat franquista

5-Influènciasobre la societat.
5.1- Quina imatge volien vendre?.
5.2- Com ho feien.
5.3- Reaccions de la gent davant aquests.

6- Diferències entre la publicitat de Stalin i Hitler (Segona Guerra Mundial)

7- Annexos.

8 - Treball de camp.

9- Conclusió.

10- Bibliografia i Web grafia.1-introducció:

La publicitat i la propaganda, estan indiscutiblement units a l’historia de la guerra. Han participat en tots els conflictes bèl·lics, assolint una gran importància, i arribant a ser decisius. Aquesta és una gran prova, de que molts cops les paraules poden arribar a fer molt més mal que les armes.
En aquets treball, faré una recerca sobre la propaganda i la publicitat que hiva haver al llarg dels conflictes més importants i propers a nosaltres durant el segle XX. Estarà basat en diferents estudis, que ajudaran a entendre millor les seves tècniques, i a entendre perquè molts d’ells tot i causar el mal que van fer a la nostre societat, eren recolzats per moltíssima gent, que lluitava per algun motiu, i que defensaven molts cops, allò que la propaganda i la publicitathavia ficat a les seves vides, sense que se’n adondessin.
Al llarg d’aquest treball de recerca, anirem estudiant a una sèrie de persones, que van ser els que van utilitzar la propaganda més rigorosament, i van aconseguir fer d’ella un fenomen de masses, com mai abans ho havia sigut.
El treball està basat, en el nazisme, el comunisme rus, i el franquisme. Fenòmens d’els quals estudiaré i observarérigorosament la seva propaganda, per entendre com a partir d’un fenomen com la propaganda i la publicitat, van aconseguir uns resultats tan escandalosos.











2- Breu introducció a la historia de la publicitat:
Els orígens de la publicitat es remunten molts segles enrere, ja en les primeres civilitzacions estables del món mediterrani i de l’Orient pròxim trobem elsanuncis i un personal que els potència, utilitzaven la publicitat per recolzar els dirigents polítics i donar-los més poder, representant-los com a deus del poble.
S’anomenaven axons, es situaven a Grècia, eren una classe de planxes confeccionades en fusta.
Amb la civilització romana, apareixen ja taulons d’anuncis estables, aquests restaven adossats als murs, i complien la mateixa funció que elscartells de l’actualitat. I aquests a més tenien la utilitat de promocionar lloguers, la venda d’esclaus, la difusió de manifestacions teatrals, etcètera.
Però no podem considerar l’origen de la publicitat com a fenomen massiu fins la creació de l’impremta, al segle XV.
La invenció i ràpida difusió de la publicitat després de la impremta va ser un factor decisiu per el seu desenvolupament. El pasdel segle XV al segle XVI, es van incorporar invents com la brúixola, el timó o la vela llatina, que van millorar la navegació i gràcies a ella el comerç, amb aquest factor, el comerç entra en una nova era.
Johannes Gensfleisch, "Gutenberg" (1397-1468), experimenta a partir de 1438 amb els tipus mòbils, realitzats en metall, un aliatge de bismut, antimoni i plom. Aquest mateix any Gutenbergs'associa amb Johann Fust i decideixen impulsar la impressió de llibres utilitzant la nova tècnica de tipus mòbils, que podien ser combinats a voluntat de l’impressor.

Els tipus mòbils de Gutenberg

L’ impremta s'estén per Europa, mentre que Gutenberg, escàs de recursos econòmics, ha de fer servir al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 5 i 6 Història segon de batx
  • Guía Para Tr 2N Batx
  • PUBLICITAT I RRPP
  • motivació i tècniques d'aprenentatge
  • tecniques de treball i comunicacio
  • consumisme i publicitat
  • Publicitat i dona
  • PUBLICITAT I MARKETING Ccc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS