Traducción De

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Azda najlepšia zemiaková omeleta v Madride

Ak ste ešte neochutnali zemiakovú omeletu v podniku Sylkar, nikdy nebudete môcť povedať, že ste tým pravým degustátorom omeliet.

V malej reštaurácii(kafetérii) na ulici Espronceda v Madride pripravia počas dňa viac než sto porcií tohto jedla podľa starého rodinného receptu z roku 1970, kedy bol tento podnik otvorený, a o ktorý sa v súčasnostistará Alfredo García spolu so svojou sestrou Carmen. Príprava tejto omelety spočíva v niekoľkých tajných trikoch, no ak sa ich naučíte realizovať, úspech sa zaručene dostaví aj u vás doma.

Prvým krokomje zakúpenie zemiakov, podľa možnosti, typu „monalisa“ (druh zemiakov bielych, oválneho tvaru v Španielsku) pre ich špeciálnu chuť a ich pokrájanie na veľmi drobné kúsky. Druhým, a zároveň dôležitýmkrokom, je vyšľahať bielok vajec skôr, ako žĺtok. „Od mamy som sa naučil, že ak sa to robí týmto spôsobom, tak vyšľahaného snehu je viac,“ uisťuje Alfredo. Po tretie, položte cibuľu a zemiaky na dverôzne panvice, keďže, ako vysvetľuje Alfredo, „nikdy nevieme, aké odolné sú zemiaky, nie to ešte cibuľa.“

Ako posledné je potrebné pretočiť omeletu, no základným kľúčom je urobiť to vtedy, keďzemiaky ešte nie sú úplne dovarené, hovorí Alfredo, ktorý zároveň zdôrazňuje, že pred posledným krokom musia byť všetky prísady „vlažné“, aby sa vyšľahaný sneh nezrazil pri zmiešavaní so zemiakmi.Alfredo, ktorý v konečnej fáze prípravy vždy používa vopred predhriatu panvicu vymastenú olejom, ktorý potom odstráni, upresňuje presnú chvíľu, kedy je potrebné otočiť omeletu. A tá je asi po minútevarenia, keď jej povrch začne bublať, čo znamená, že sa na ňom objaví osem alebo desať bubliniek.

V reštaurácii Sylkar, ktorej špecialitou sú taktiež držky alebo španielske jedlo „torrija“ ( krajec chlebanasiaknutý vínom alebo mliekom, obalený vo vajci, osmažený alebo osladený cukrom alebo medom ), je možné objednať si omelety a zobrať si ich so sebou. „ V dňoch, kedy sa sledujú futbalové zápasy...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • Traduccion
  • traduccion
  • traducción
  • traducciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS