Treball Familia Escola

Páginas: 37 (9201 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
1 INTRODUCCIÓ

Aquest treball és sobre la relació entre la família i l’escola i tracta, en concret, de la recerca d’informació sobre la importància d’aquesta relació. A més a més, les 5 integrants del grup vam decidir que volíem visitar una escola on la família tingués un paper important i, per tant, vam concertar una visita al CEIP Lledoner a Granollers.

El principi del treball estàdividit en quatre d’apartats: el primer apartat, parla sobre què és la família i quines funcions, estils i models hi ha; el segon, parla sobre què és l’escola i quines funcions té; el tercer, és un incís per veure què diu la LEC sobre la participació de les famílies en el procés educatiu i, finalment, el quart, parla sobre la relació família escola i, s’inclou el tipus de participació, l’accióeducativa que comparteixen, els sistemes de comunicació, les pautes de comunicació, etc.

A partir d’aquest inici teòric sobre la relació família i escola, al treball expliquem l’estudi de cas del CEIP Lledoner. En aquets punt, es parla sobre la història de l’escola, la seva metodologia, l’experiència dels 2 dies que vam assistir-hi i, finalment, el resultat d’unes enquestes que vam passar a l’escola.Per acabar, als últims apartats del treball, primer es fa un debat crític sobre els punts a favors i en contra sobre la informació que hem obtingut de la relació entre família i escola fins aquest moment, llavors es fa una construcció pròpia del que pensem sobre la relació família i escola i, finalment, les conclusions generals del treball.






2 LA FAMÍLIA

2.1 Definició

Lessocietats humanes han organitzat la seva estructura social a partir de la família, per tant, es pot afirmar que el concepte de família és un concepte universal. Encara que existeixen nombroses societats i cultures que tenen estructures familiars molt diferents i, a més a més, aquests models són canviants.
En termes generals, una família és una unitat social i econòmica composada com a mínim per uno més progenitors i els seus fills. Els membres d’una família tenen certs drets i obligacions entre ells i acostumen a compartir la mateixa llar.
L’Organització Mundial de la Salut proposa la definició següent: Una família la constitueixen els membres de la llar emparentats entre si, fins un grau determinat, per sang, adopció i matrimoni.

2.2 Funcions, estils i models

Funcions

Lafamília té unes funcions internes que es refereixen a la protecció biològica, psicològica i social de l’individu i, unes funcions externes que tenen com a finalitat transmetre als seus membres una sèrie de valors culturals, que d’aquesta forma s’aniran perpetuant en el temps i que serviran a la persona per ser acceptada socialment.
La família compleix tres funcions prioritàries: la reproductora,l’educativa i l’econòmica. A més a més, també cal tenir en compte la funció assistencial.

La funció reproductora

És evident que per mitjà de la família es reprodueix l’espècie. Fins fa poc, fundar la família era un requisit social per poder complir aquesta funció però, en l’actualitat a vegades, la funció reproductiva és decidida per un únic individu.
La funció educativa

A la família s’inicial’aprenentatge humà i és aquí on s’adquireixen els primers hàbits, valors i tot allò que li serà útil a l’ésser humà. A més a més, la família té un paper clau i insustituible en el procés educatiu ja que en ella els fills comencen a participar en la funció social i ho continuen fent al llarg de la seva vida.

Amb el temps, la família també ha anat traspassant a la societat la seva funció de talmanera que, a vegades, els pares ja no només esperen de les institucions educatives que traspassin una sèrie de coneixements més o menys acadèmics als seus fills, sinó que també els ensenyin valors, hàbits, normes de vida, etc. D’aquesta manera, els educadors/es moltes vegades assumeixen rols que haurien de ser de la família la qual, al no disposar de temps per a dedicar-s’hi o no creure’s...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Familia treball
  • Treball amb les families
  • Treball social en famílies
  • Participación de la familia en el ámbito escolar
  • Investigación familia y rendimiento escolar
  • La influencia de la familia en el rendimiento escolar
  • Liderazgo escolar, institucional y familiar
  • Família I Escola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS