Treball investigació sobre malalts mentals

Páginas: 22 (5400 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2009
TREBALL

D’INVESTIGACIÓ

Malaltia mental

percepció familiar i

estereotips

ANA MARTINEZ CAMARASA
Olga montilla bofí
Xaro penades torróEmpar Rovira Cantarino

Psicologia social grup f – treball social

INDEX

1.- INTRODUCCIÓ

2.- MARC TEÒRIC

3.- OBJECTIUS

4.- HIPÒTESI

5.- MOSTRA

6.- INSTRUMENTS UTILITZATS

7.- RESULTATS

8.- CONCLUSIONS

9.- BIBLIOGRAFIA

10.- ANNEX I

11.- ANNEX II

| |

1. INTRODUCCIÓ

Hem elegit fer el treball d’investigació sobre els malaltsmentals primerament, perquè una persona del nostre grup treballa amb aquest col·lectiu i, en segon lloc, perquè des d’un principi vam estar d’acord , ja què, ens semblava un tema dels que sempre han estat “estigmatitzats” i ara, veiem l’oportunitat d’apropar-nos al seu estudi amb naturalitat, també perquè pensem què, , és necesaria l’acceptació per part de la societat d’una diferència especialmentangoixant, portadora d’estereotips i prejudicis, com és la malaltia mental.

Una vegada decidit sobre el que volíem treballar i, com que havíem d’adaptar-ho als temes de l’assignatura, triàrem el tema dels prejudicis i estereotips, doncs pensàrem que era el més adequat.

Creiem que, la convivència amb un malalt mental és complexa i, les actuacions dels que conviuen amb ell passen perla protecció (com en el cas de qualsevol altra malaltia física) i també per l’autoprotecció dels mateixos cuidadors; atés que, el malalt precisa protecció en diferents aspectes de la seva vida, suport i supervisió d’aspectes relacionats amb la seva cura personal, desenvolupament social i protecció perquè no es faça dany físic.

Pensem que, la postura de la família sovint és molt delicada,doncs suporta una gran càrrega i ha d’afrontar situacions molt complexes: sobrecàrrega emocional, alteración de la vida laboral, modificacions en les relacions socials, canvis en la dinàmica familiar i moltes altres variacions relatives a l’entorn social.

La postura i el suport familiar esdevenen en un pilar bàsic d’ajuda al malalt, per tant, encara que es tracta d’un assumpte de vegadesdramàtic, hem cregut adient investigar-ho, des del respecte cap als malalts i cap a les seves famílies.

En un primer moment, la nostra investigació anava dirigida cap als prejudicis de la societat davant els malalts esquizofrènics, però després de contactar amb la direcció del Centre de Rehabilitació Bio-psico-social “Museu” (València) – on treballa la nostra companya - trobàrem mésconvenient enfocar-ho envers la percepció dels familiars, tant pel que fa a la societat com davant els mateixos malalts.

2. MARC TEÒRIC

• DADES SOBRE LES MALATIES MENTALS

• PRINCIPALS CATEGORIES DE TRASTORNS MENTALS

• ESQUIZOFRÈNIA I SIMPTOMES

• CAUSES DEL TRASTORN ESQUIZOFRÈNIC I TRACTAMENTS

• MALALTIA MENTAL I ESTEREOTIP

DADES SOBRE LES MALALTIES MENTALSLes malalties mentals són condicions mèdiques que interrompen el pensament, els sentiments, el humor, l'habilitat de relacionar-se amb altres i el funcionament diari d'una persona. Així com la diabetis és un desorde del pàncrees, les malalties mentals són desordes que a vegades disminuïxen la capacitat que tenen les persones per a afrontar les demandes ordinàries de la vida.
Entre lesmalalties mentals serioses es troben: la depressió, l'esquizofrènia, el trastorn bipolar, el trastorn obsessiu-compulsiu (TOC), el trastorn de pànic, l'estrés post-traumàtic (PTSD per les seues sigles en anglés), i el trastorn de la personalitat.

Les malalties mentals poden afectar qualsevol persona, sense importar la seua edat, la seua raça, la seua religió o la seua classe social. Aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • treball escrit malalties mentals
  • Treball investigacio de mercats
  • Treball pspice sobre conmutació
  • Treball Sobre Corsaris
  • Treball sobre frankenstein
  • Treball Sobre Epicuro
  • Treball Sobre Auschwitz (Castellà)
  • TREBALL SOBRE L'OIT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS