Tres Sombreros De Copa

Páginas: 4 (955 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
A LA RECERCA D’ UNA PÀTRIA

LA CAIGUDA DE TROIA
Durant 10 anys els grecs van assetjar Troia per rescatar Helena (esposa del rei Menelau) seduïda per Paris (príncep troià).
Estratagema dels grecs:construeixen un cavall de fusta, amaguen els millors guerrers a dins, fan veure que fugen i fan creure que és una ofrena per a Minerva.
Lacoont els adverteix que cal desconfiar de tota ofrena delsgrecs, però no li fan cas.
Sinó (soldat grec) els para un parany: primer els convenç de que tot i ser grec és una víctima dels seus compatriotes. Quan els convenç, els diu que per haver-lo salvat elsdirà com salvar Troia. Els diu que el cavall és una ofrena per a Minerva per consagrar-s’hi de nou, després que Ulisses i Diomedes robessin el Pal·làdion (imatge sagrada de Minerva).
Lacoont i elsseus fills són escanyats per dues serps i ho interpreten com un càstig de Minerva per haver gosat desconfiar del cavall i clavar-li una llança.
Fan cas a Sinó i entren el cavall. Quan els soldatssurten del cavall es produeix una matança dins la ciutat.
Eneas està predestinat a una missió transcendental: garantir la pervivència de la religió i cultura de Troia. Descobreix la seva missió en unsomni, quan se li apareix Hèctor mort a mans d’ Aquil·les.
Príam, ancià rei de Troia, mor a mans de Pirros.
Príam vol matar a Helena perquè l’acusa de ser la culpable de tot el que ha passat, peròVenus, la seva mare, li hi impedeix perquè el que ha de fer és salvar els seus.
Del cap d’ Ascani (Fill d’ Eneas) en surt una flama i Anquises (pare d’ Eneas) decideix acompanyar-lo en el viatge perquèho interpreta com un senyal de Júpiter.
Eneas perd el rastre de la seva dona (Creüssa) i al final en troba l’esperit que li diu que els déus no han volgut que l’acompanyi en aquest viatge. Tornaamb els seus companys al turó del xiprer.

ELS PERILLS DE LA MAR
Eneas i els seus companys emprenen un viatge marítim en direcció a la Mediterrània occidental. Busquen una terra on fundar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tres sombreros de copa
  • Tres sombreros de copa
  • tres sombreros de copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres sombreros de copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres sombreros de copa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS