Trigonometria

Páginas: 7 (1524 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
“Només la mar ens parlarà d’amor”

Francesc Marí Simó 4rt B

I. Fitxa bibliogràfica

Doncs l’autor els recursos que utilitza per captar l’interès dels joves, són:
-Trobar un tema que els interessí, siga l’aventura mateixa o la historia en sí.
-Utilització d’un llenguatge apte.
-Ús de descripcions que no resulten molt confusa, sinó àgil.
-Creació de personatges en els quals el lectores vega reflexat y que fagen ús de l’humor.
-La trama narrativa, és a dir, el misteri que han de resoldre, deixant-lo caure amb comptagotes.

II. Tema
El llibre fa una crítica a les famílies que no deixen que els seus fills es s’enamoren per la seua religió, classe social i per la seua economia.

III. Estructura
-INTRODUCCIÓ: Comença al capítol 1 fins al 11 i conta la infantesa delsdos fins quan es tornen a veure pel poble quan ja anaven a 2n de BUP.
-NUS: Des del capítol 11 fins al 31 i conta tota la historia des de que es tornen a veure fins quan ella ix del col·legi de monges i es matricula al institut local.
-DESENLLAÇ: Des del 31 fins al capítol fins al 36 i conta l’accident q van tindre, com mata son pare de Laura al avi Vicent i com es posen a viure al masd’Albarrasí i com sa mare de Laura accepta a Sergi tal i com és.

IV. Estudi Intern

El llibre esta distribuït en que cada capítol un dels dos personatges principals (Sergi o Laura) el conta des del seu punt de vista.
Tot començà en que Laura provenia d’una família d’empresaris adinerats i Sergi venia per part de sa mare d’una família mediocre però per part de son pare també d’una família moltadinerada.
Sergi no estava batejat “normal”, perquè sa mare l’havia batejat a la mar la nit més especial de l’any, la nit de Sant Joan. Però com era el context de la dictadura Franquista, estava molt mal vist que una persona no fora catòlica. Per tant, sa mare tenia que anar a treballar fora del poble perquè així no sabien que no estava batejat el seu fill.
Era l’any que prenien la comunió, i comera d’esperar Sergi tampoc l’anava prendre.
En canvi, Laura i la seva família estaven molt emocionats de que fora eixe any la comunió perquè tot girava al voltant d’ella.
Com que era el mes de Maria, Laura com a bona creient del catolicisme duia un ram de flors a escola tots els dies, però un dia com tots la van veure i volien ser com ella anaren al barranc a per flors. Ella pensà que elmillor seria anar també aixina la mare no feia falta que es gastés els diners en rams de flors. Com que Sergi era el que mes coneixia el barranc perquè els seus avis vivien al costat va ser ell el qui va dur a tots als llocs mes humits de tot el barranc i gràcies a ell trobaren el baladre. Laura va trobar un molt bonic però el que no s’esperava va ser que dins d’ell hi hagués una serp. De l’ensurt quees pegà es va caure al terra de cap i es va fer un tall a la galta i varies ferides més però aquesta va ser la més significativa .Sergi la va dur a casa per a que la curaren però quan sa mare va veure arribar sa filla agarrada a la mà a Sergi i la cara tota plena de sang es va enfadar molt. Quan van fer la comunió li van tindre que maquillar per tapar la ferida que encara es notava.
L’avia Rosa il’avi Vicent intentaren comprar Sergi regalant-li uns cadells. Però la mare no ho va permetre i van arribar a un acord en el qual els avis podrien veure Sergi sempre que volgueren. La mare i Sergi un dia que anaren a la platja conegueren a Emili, que endavant seria el nou home d’ella.
Laura va ser internada a un col·legi de monges i va perdre tota la relació que tenia amb els seus anticscompanys i al comprar-se un xalet a la platja on es relacionaven amb la classe alta de la zona va deixar de veure Sergi per un temps molt llarg.
Sergi seguia eixint amb els seus amics de sempre i no va ser fins segon de BUP on va començar a sentir atracció física cap a d’elles.
Laura les pasqües de 2n de BUP les passà al poble i va ser un dia que anà a comprar quan es va trobar amb Sergi pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRIGONOMETRIA
  • trigonometria
  • ¿Qué es la Trigonometría?
  • La Trigonometria
  • Trigonometria
  • trigonometria
  • Trigonometria
  • Trigonometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS