Trtertretretretre

Páginas: 2 (262 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2010
Per a respondre aquesta qüestió és necessari utilitzar el vídeo i l’article indicats en aquest enunciat.
En els apunts podem veure dues conceptualitzacionsdiferents sobre el poder. El poder estratègic o el jurídic. En el vídeo del debat entre Chomsky i Foucault podem apreciar, entre altres aspectes, dues concepcionssobre el poder.
Per una banda trobem les argumentacions de Chomsky que descriu el poder com a quelcom que posseeixen determinades institucions, com a quelcomrepressiu i negatiu. Per altra banda, la posició de Foucault és més àmplia, doncs presenta el poder com a quelcom estès per tota la societat, com a quelcom que no éspossessió d’unes institucions localitzades, quelcom productiu i relacional.
En aquesta pel·lícula podem copsar fàcilment el paradigma jurídic: si es determina quel’acusat és culpable, pagarà amb la seva vida. En aquest apartat ens fixarem en el paradigma estratègic, aquell que és productor de realitat.
• A l’inici, abansde la votació, la majoria dels membres del jurat mantenen una mateixa visió sobre el cas. A quin tipus d’explicacions, discursos i institucions recorren per adeterminar la validesa (veritat o no veritat) d’aquesta visió? Són argumentacions basades en el que és individual o en el que és social? Podem dir que existeix UNAveritat del cas?
• Durant l’acció de la pel·lícula hi ha un rerefons que gira en torn de la idea de justícia. Què s’entén a la pel·lícula per un veredicte “just”?Quin camí han de seguir per aconseguir emetre’l? Quins problemes presenta? Responeu aquestes preguntes reflexionant sobre si podem parlar de justícia més enllà
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS