Ud El Zoo

Páginas: 16 (3866 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
Descripció de l’escola
Nosaltres hem plantejat la nostra seqüència d’activitats per al col·legi Sant Ignasi. Aquest col·legi es troba al barri de Sarrià -Sant Gervasi. Es concertat i de caràcter religiós. El centre és molt gran, només cal dir que cada curs està compost per sis línees.

Nosaltres hem decidit que les activitats anirien destinades per al crus de cinquè de primària, el qualpertany a cicle superior. Amb ells treballarem l’assignatura de coneixement del medi, més concretament la temàtica dels animals vertebrats i invertebrats.

Dir que la metodologia d’aquest centre es basa en els llibres i fixes, així doncs hem seguit les mateixes tècniques i mètodes però, a més a més, hem introduït algunes activitats molt més dinàmiques i extravertides. Per tant, volem que el procésd’ensenyament aprenentatge sigui més atractiu i per això hem programat activitats d’investigació, observació i experimentació. D’aquesta manera hi han més probabilitats de captar l’atenció dels nens i nenes.











Seqüència didàctica
Hem elaborat una seqüència d’activitats basada en la matèria de coneixement del medi, més concretament en la temàtica dels sentits.
Hem volgutaproximar la nostra sèrie d’activitats a una seqüència concreta: la formativa. Així doncs, la nostra seqüència es pot dividir en tres blocs, una fase inicial, amb la presentació del tema; una fase de desenvolupament, amb l’explicació i l’ampliació dels coneixements i la fase final on es durà a terme la consolidació i la síntesis.
Hem intentat pensar i crear activitats que parteixin dels coneixementsprevis dels nens, proporcionat així un aprenentatge significatiu. A més d’intentar establir una interrelació entre els aprenentatges adquirits a l’àrea de coneixement del medi i les altres matèries, per tal d’aconseguir que els alumnes incorporin els continguts com a funcionals.
La majoria d’activitats estan pensades per realitzar-se en grup, ja que considerem que el treball en grup augmental’eficàcia de l’aprenentatge.
Cal esmentar que per elaborar la seqüència ens hem basat en la teoria del constructivisme, potenciant la interacció entre els alumnes, els alumnes i el mestre i els alumnes i el objecte d’estudi. Tenint en compte, també l’estreta relació que s’estableix entre el desenvolupament de la persona i els aprenentatges específics que realitza.





Els objectius de les activitatssón:

Referits a coneixements, fets i conceptes:
- Estudiar les característiques principals dels vertebrats i les seves classes.
- Introduir el concepte d' animal vertebrat i aprendre a identificar-lo.
- Descobrir les principals classes de vertebrats.
- Conèixer l’existència de vertebrats aquàtics, terrestres i voladors.
- Conèixer la reproducció i la nutrició d’aquests.
- Utilitzar ambprecisió i correcció el vocabulari propi i específic sobre els animals.

Referits a procediments:

- Aprendre a observar els animals i a distingir-ne les diferències.

Referits a actituds i valors:

- Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor
coneixement.
- Desvetllar la consciència dels alumnes envers la protecció de la natura.











Quèfarem a classe?

Introducció tema
Sessió 1
La mestra fa una petita introducció del tema als alumnes, perquè s’orientin i sàpiguen quin tema donaran i quins continguts conté. A continuació els demanarà que portin a classe tot allò que creguin que té relació amb el nou tema, els animals vertebrats i invertebrats. És a dir, portaran vídeos, llibres, joguines, contes, fotos i retalls...
D’aquestamanera, faran un racó el qual els facilitarà la comprensió de molts continguts.
Un cop la professora hagi introduït el tema dels vertebrats i invertebrats als nens, ella lliurarà un prova inicial als nens. Seguidament, els explicarà que aquesta prova li servirà com ha referen. És a dir, la mestra es podrà fer una idea del que saben, per així fer-se una saber d’ on ha de partir i quins temes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Zooo
  • Zooes
  • UD
  • UD
  • Ud
  • ud cono
  • Ud
  • Zoo humano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS