Umberto eco

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 19 de enero de 2011
Autor

Umberto Eco, nascut a Alessandria, Itàlia, el 5 de gener de 1932 .És conegut com a crític literari, semiòleg, comunicòleg i escriptor. Es va doctorar en Filosofia i Lletres a la Universitatde Turí. L’any 1959 va treballar per la *RAI (Ràdio *Audizione Italiana). Entre 1956 i 1964, va ser professor d'estètica a Torí. Després, va fer classes a la Universitat de Milà durant dos anys, il’any 1966 es va convertir en professor de comunicació visual a Florència. Ha treballat en diverses universitats com a professor i, en l’actualitat, està realitzant classes a la universitat de BolonyaD’altra banda, Ha realitzat estudis sobre semiòtica, lingüística, estètica, sociologia i, especialment, sobre la cultura de l'Edat Mitjana. Es va donar a conèixer a partir de la seva tesi "El problemaestètic en Sant Tomás d'Aquino" (1956). En la dècada del seixanta va publicar els seus importants estudis "Obra oberta" (1962) i "L'estructura absent" (1968).

L’any 1969 va cofundar l’AssociacióInternacional de semiòtica. L’any 2001 va crear l’Escola Superior d’Estudis Humanístics amb la finalitat de difondre la cultura universal.

Es va consagrar com a escriptor amb "El nom de la rosa"(1980), novel·la que pot ser catalogada com a filosòfica, històrica o policíaca. La mateixa va ser portada al cinema l’any 1986 pel director francès Jean-Jacques *Annaud. També va tenir èxit amb lanovel·la "El pèndol de Foucault" (1988), la qual al costat de l'anterior reflecteix els amplis coneixements que Eco va adquirir sobre filosofia i literatura.

Al febrer de 2000 va crear, a Bolonya,l'Escola Superior d'Estudis Humanístics, que es coneix a Itàlia com la Superescola. També va ser fundador, l’any 1969, de l'Associació Internacional de Semiòtica; de la qual és des de llavors secretari.Així mateix, és doctor honoris causa per 25 universitats de tot el món: la Complutense (1990), la de *Tel *Aviv (1994), la d'Atenes (1995), la de Varsòvia (1996), la de Castella-la Manxa (1997)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Umberto eco
  • Umberto Eco
  • Umberto Eco
  • Umberto eco
  • umberto eco
  • Umberto eco
  • Umberto eco
  • Umberto Eco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS