UN NOU SISTEMA POLÍTIC

Páginas: 4 (994 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
UN NOU SISTEMA POLÍTIC
Un grup de conservadors estaven contents amb la tornada de la Restauració de la dinastia borbònica perquè esperaven que la nova monarquia posés fi a les revolucions i creienque tornaria l’estabilitat política. Cánovas no buscava que tornessin els temps d’Isabel II, sinó que el que buscava era un nou sistema polític que solucionés alguns problemes endèmics delliberalisme com per exemple: que l’exèrcit participés en la política. Llavors es va proposar de fer una constitució pensant amb el bipartidisme i la pacificació del país posant fi a la guerra de Cuba i alconflicte carlí.
El primer que es va fer va ser una convocatòria d’eleccions per a unes corts constituents, perquè la Constitució del 1869 es va quedar endarrere després de la proclamació de laRepública.
LA CONSTITUCIÓ DEL 1876
La Constitució elaborada l’any 1876 era una clara mostra del liberalisme doctrinari. Aquesta constitució era de caràcter conservador i inspirada en valors històrics com lareligió, la monarquia i la propietat.
La Constitució considerava la monarquia com una institució superior. Constituïa un poder moderador.
Les corts eren bicamerals i es componien del Senat i elCongrés dels Diputats. Una llei de la Constitució va establir el vot censatari. Com a resultat els electors catalans van passar de 410000 a poc més de 78000.
L’any 1890 en el que el partit liberalera al poder es va aprovar el sufragi universal masculí.
BIPARTIDISME I TORN PACÍFIC
Cánovas del Castillo va establir un nou sistema de govern en el qual es basava en el bipartidisme i enl’alternança en el poder dels dos grans partits, el liberal i el conservador. Se’ls coneixia com els partits dinàstics perquè els dos acceptaves la monarquia alfonsina. Per tant, hi hauria, un torn pacífic departits, el qual això significava que posaria fi a la intervenció dels militars en al vida política.
L’exèrcit va quedar subordinat al poder civil, i una reial va dir que la missió de l’exèrcit era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistema Polític Al Japó
  • Tema-1. Ordenament Jurídic i Sistema Polític
  • Politic
  • Politic
  • Politic
  • nou se
  • politicad
  • politicaas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS