Va De Mestres

Páginas: 22 (5450 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
VA DE MESTRES


“EL PERFIL DEL BON MESTRE”



Nacho MOROS i GARCÍA













4t curs. Aspectes Didàctics i organitzatius de l’Educació Secundària

Facultat d’Educació - Universitat de Vic



Vic, desembre de 2011

ÍNDEX



Ressenya del llibre 2



Idees principals del treball en grup 4



Text amb idees principals i ampliació del treballen grup 6



Aportacions al propi treball 8



Concepció dels autors sobre la funció que ha de complir mestre/a 10



Fragment del text amb idea rellevant 12



Valoració final del procés d’aprenentatge 15



Bibliografia 17



Annex 1 18







RESSENYA DEL LLIBRE



Va de mestres és un llibre realitzat per cartes dediferents autors, aquestes cartes van adreçades a totes aquelles persones que en un futur tenen previst fer de professors. Un dels aspectes que els autors donen més importància és el fet de trobar-se en diferents situacions a l’aula, en aquest llibre els autors donen solucions i ajuden a entendre moltes situacions que es podran trobar.

La vocació és un dels aspectes més importants per part delsprofessors, la majoria d’autors reconeixen que s’ha de viure al màxim la professió i que conseqüentment la tasca serà realitzada correctament i això provocarà que el primer beneficiat sigui l’alumne.

Un altre de les característiques que els autors donen més importància és el fet de saber escoltar a l’alumne, ja que ell normalment en el seu desenvolupament troba varis problemes o inconvenients quefan que no pugui avançar, si com a professors s’aconsegueix saber escoltar aquests dubtes que ens mostren i els ajudem a orientar-los ells tindran molt a guanyat i podran compartir el plaer de créixer i aprendre a la vegada.

Un altre dels aspectes els quals el llibre posa més èmfasi és el fet de saber com ha d’actuar un educador, aquest ha de tindre unes maneres úniques tracten la informacióhi haurà d’intervenir en diverses situacions, sempre tenint en compte que un educador és un guia per l’alumne, la principal funció que te és la d’acollir a l’alumne i guiar-lo en la seva iniciació a la societat actual i a la vida en general, d’aquesta manera ells es podran fer un lloc en el món on vivim.

L’alumne sempre ha d’estar disposat a fer tot el que es proposi, ell ha de tenir accés atots els mètodes possibles i els docents han d’estar al seu costat sempre per ajudar-lo a créixer i aconseguir tots aquests propòsits, ja que educar ho podríem definir com acompanyar a l’alumne o com ajudar-li a aprendre.

Finalment un altre aspecte que el llibre cita bastant és el fet de la diversitat cultural que podem trobar actualment a les aules, doncs és un esdeveniment que últimament cadacop és més comú en les aules. La manera de tractar-ho sempre ha de ser veient el fet de la diversitat cultural com un avantatge i no pas com una desavantatge, d’aquesta manera donarem més oportunitats aquells alumnes que es troben en una nova situació de integració social.









































IDEES PRINCIPALS DEL TREBALL EN GRUP



-Vocació: Els mestres com a encarregats de fer aprendre els nens que han de viure a la nostra societat comporta ensenyar valors com la pau, la convivència, el respecte, etc. Tot aquests aspectes seran més fàcils d’assolir per part de l’alumne si realment una persona com a mestre te vocació per a la seva feina i ganes d’ensenyar.

- Paciència: És un dels aspectes que un professor ha de tenir mésclar a l’hora de posar-se en front d’una classe, doncs la insistència i la paciència son bàsiques per acompanyar els alumnes capa l’ interiorització dels diferents objectius.

- Pensament crític: En el moment de fer de mestre, hem de tenir en compte que tot el que ensenyem pot fer que la societat canviï o s’estanqui, per tant el mestre haurà de desenvolupar el pensament crític dels alumnes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VA DE MESTRES
  • Resumen capítulo "va de mestres"
  • Va de mestres. retos del maestro del s.xxi
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS