Va de mestres

Páginas: 34 (8377 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2014


1. Introducció
A continuació exposo el treball basat en el llibre Va de mestres. Carta als mestres que comencen de Cela i Palou, en relació als continguts de l’assignatura.
Aquest treball està estructurat en vuit parts, a la primera part s’hi troba la ressenya, pel que fa la segona s’hi troben els continguts i les idees de l’eix escollit, a la tercera s’exposa les idees principals delspropis capítols, a la quarta es desenvolupa la funció del mestre, a la cinquena part es troba la idea rellevant d’un fragment del text, pel que fa la sisena part s’observen els breus comentaris i aportacions de les companyes del grup, a la setena part es desenvolupa la valoració final, l’autoavaluació i l’heteroavaluació, i pel que fa la última part es veu la bibliografia juntament amb l’annex.
Heestructurat el treball d’aquesta manera, ja que he seguit les pautes donades per la professora.
















2. Ressenya
El llibre Va de mestres. Carta als que comencen està escrit per Jaume Cela i Ollé i Juli Palou i Sangrà, els quals pertanyen a l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
La primera edició que va sortir d’aquest llibre va ser l’any 2004, en van anar traient mésfins arribar a l’any 2008, on va sortir la sisena edició.
L’autor Jaume Cela i Ollé és mestre en una escola i també és el director de l’Escola Bellaterra. A més a més de fer el llibre Va de mestres. Carta als mestres que comencen, n’ha escrit molts més, la majoria són de literatura infantil i juvenil.
L’escriptor Juli Palou i Sangrà exerceix de professor al Departament de Didàctica de laLlengua de la Universitat de Barcelona, antigament havia treballat de mestre.
Aquests dos autors conjuntament han publicat varis revistes i articles. A l’any 1992 amb el llibre Amb veu de mestre, van guanyar el premi Rosa Sensat de Pedagogia.
Aquest llibre és una carta pels futurs mestres, pels mestres que comencen (novells) i pels mestres que ja tenen experiència. És un llibre per totes les personeslligades en l’educació.
Crec que és un llibre molt interessant i molt adient per a tots els mestres, perquè considera sobre temes com el perfil del bon mestre/a, l’escola i la seva relació amb l’entorn, la finalitat de l’escola, l’escola com a comunitat i l’escola inclusiva. Després de llegir el llibre has de saber com portar i actuar davant de diverses situacions que es troben dins l’aula.Particularment, informaria a tots els mestres sobre aquest llibre ja que els pot ajudar a formar-se més com a docents i també a dominar diferents situacions en les què es trobin, les quals han de veure des de diferents perspectives.
Opino que és un llibre que el dia de demà pot ajudar-me en varies circumstàncies.





3. Contingut i idees de l’eix escollit
L’eix que vam triar i treballaramb el grup va ser La finalitat de l’escola.
Per començar, el què esmenta és quins objectius i quina meta té l’escola. Podem dir que l’escola a més a més d’ensenyar, ha d’educar i saber tractar a tots els alumnes segons les seves condicions i capacitats.
L’escola ha de ser transmissiva i ha d’inculcar uns valors, ja que gran part del futur depèn de l’escola. Però tot i això, l’escola no és l’úniclloc on podem aprendre, perquè sempre hi ha nous llocs d’aprenentatge.
Per ser mestre s’ha de tenir vocació i una professionalitat docent. El mestre ha d’actuar com a guia, ha de donar importància al diàleg i a les mediacions i sobretot a d’educar pel dia de demà. Tot i que cada mestre tingui les seves metodologies per donar les classes, ha d’ensenyar a treballar en grup i ha de fer que en elseu grup classe hi hagi un bon ambient i els alumnes estiguin cohesionats i es comuniquin. A més a més que amb la diversitat de gent que hi ha avui en dia, ha de facilitar que tothom es senti acollit a l’aula per la resta dels seus companys.
Aquestes idees esmentades fan referència als capítols triats amb relació a l’eix escollit i també sobre l’eix. La reflexió sobre aquest eix planteja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VA DE MESTRES
  • Resumen capítulo "va de mestres"
  • Va de mestres. retos del maestro del s.xxi
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va De Mestres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS