Va de mestres

Páginas: 37 (9059 palabras) Publicado: 28 de junio de 2010
ÍNDEX

A. Anàlisi dels autors, de l’estil i del context pàg. 2-7

1. Recerca de la trajectòria professional dels autors

2. Intencionalitat dels autors i destinataris als quals adrecen la carta

3. Trets característics de l’estil literari reflectit al llarg dels capítols

B. Anàlisi del contingut....... pàg.8-27

1. Expressar per escrit la idea fonamental decadascun del capítols

C. Reflexió personal......................................................................pàg.27-29

1. Carta de resposta als autors

ANÀLISI DELS AUTORS, DE L’ESTIL I DEL COTEXT

1. Recerca de la trajectòria professional del autors en el seu context social, cultural i escolar.

Jaume Cela i Ollé, va néixer al barri barcelonès de Sarrià la matinada del 14d’agost de 1949. De ben petit li agradava molt llegir llibres i anar al cinema. Davant de casa seva hi havia un cinema de barri, el cine Bretón, al qual anava dues o tres tardes a la setmana. Així va néixer la seva afecció pel setè art, especialment pels melodrames i les pel·lícules de suspens.
No va ser fins als divuit anys que decidí plegar de la seva feina d’oficinista i dedicar-se al món del’ensenyament.
Va treballar durant cinc anys al Camp de la Bota, a les escoles Castell de les Quatre torres i Manuel de Falla, alhora que iniciava els seus estudis de batxillerat.
Cal dir que va ser uns anys més tard que va iniciar-se en la carrera de magisteri on va formar part de la segona promoció de mestres de l’escola de Formació del professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona .Desprès,treballà a l’escola de Torrent d’en Melis, al barri de Guinardó de Barcelona.Posteriorment va deixar la docència directa durant un temps per entrar a formar part de l’equip de Rosa Sensat. Durant aquest període va viure intensament l´inici de la Constitució de la Federació de moviments de Renovació Pedagògica.
Actualment treballa a l’escola pública de Bellaterra ,l’Escoleta,on compagina, des delsetembre de 1991, la tasca de direcció del centre amb les classes.Li agrada el contacte amb els nois i noies, i és evident que s’ho passa d’allò més bé llegint i discutint històries amb ells. Li agrada la seva feina, fet que es fa palès en la seva manera de fer i la seva reflexió de la pràctica diària.

A nivell literari, Jaume Cela es va iniciar un any per Nadal preparant un conte per a unafesta familiar. Tot seguit el va presentar a les Publicacions de l´Abadia de Montserrat i l’hi van publicar l’any 1988 amb el títol d’Els nassos del rei. Desprès va escriure Una troballa sorprenent, a partir d’aquí, les novel·les van sorgir regularment.
Actualment és membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Forma part del grup de treball de Llengua i Literatura en el cicle superior d’aquestaassociació i amb aquest grup ha publicat quatre llibres de text i diferents articles. Col·labora entre altres amb la revista Perspectiva escolar i és membre del Consell de Redacció de la Revista Cavall Fort. També és autor amb la col·laboració de Mercè Fluvià de suggeriments per una lectura creadora publicat per Aliorna en 1988.

Al llarg de la seva trajectòria professional, la seva obra haesta guardonada amb diversos premis: el Ciutat d’Olot (1991) per Un cas com un piano ; el de Rosa Sensat de Pedagogia (1992) per Amb veu de mestre, conjuntament amb Juli Palou; el premi Marià Vayreda (1995) per Xerraires impenitents; el premi de novel.la El Vaixell de Vapor (1997) per Hola ,Pep! I el Folch i Torres (1997) per Quin parell!

 
Bibliografía:
• Contes :
- L'estrella que voliatenir cua / il. Joma.- Abadia de Montserrat, 1991
- Els nassos del rei / il. Werner Thöni-Hortal.- Abadia de Montserrat, 1988 (Tr. gall.)
- El gegant Panxut / il. Miguel Calatayud.- Abadia de Montserrat, 1992 (Tr. gall.)
- On l'amor s'hi posa / il. Maria Adell.- Barcanova, 1993
- Un trèvol de set fulles.- La Magrana, 1995
- El cel té un problema . Abadía de Monserrat,1997.
• Novel-la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VA DE MESTRES
  • Resumen capítulo "va de mestres"
  • Va de mestres. retos del maestro del s.xxi
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va de mestres
  • Va De Mestres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS