Violencia de género

Páginas: 5 (1044 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2011
La Violència contra les Dones també afecta les Noies Joves 

Caldria començar per clarificar alguns conceptes, ja que l'ús d'una terminologia confusa per part dels mitjans de comunicació no ajuda a entendre que es tracta d'una problemàtica d'abast social. Tal com subministren les informacions tant la televisió com la premsa no ajuden gaire a entendre que es tracta d'agressions contínues ireiterades, que en la majoria dels casos són de maltractaments de llarga durada i que, a vegades, acaben amb la mort sense cap mena de justificació de moltes dones a mans dels seus companys o excompanys.
Per contra, en la majoria de casos només contribueixen a reforçar la imatge de les dones com a víctimes, persones desvalgudes, submises, indefenses, que aguanten i pateixen en silenci les agressionsi, fins i tot, la mort.
Així mateix, en els mateixos textos el fet es qualifica de crim passional, de conseqüència de la gelosia o de la dificultat dels homes per acceptar la nova situació, quan ha estat la dona la qui ha dit prou a tants anys de maltractaments i agressions patides en silenci. Sempre en un to de disculpa, descàrrec, pretext o fins i tot d'excusa que ratIla la justificació del'home agressor. Tot plegat comporta el reforçament d'una situació molt complexa que suposa la identificació de futurs agressors amb el comportament d'uns altres que no sempre són condemnats immediatament o desqualificats socialment. En conjunt, eIs futurs agressors entenen que si un altre home ha matat la qui era la seva dona, ell també pot fer?ho. Per part de les dones, aquestes morts tenen un efectedissuasiu ben clar.. si una altra dona que havia posat la denúncia ha acabat morta a mans del seu agressor, això també li pot passa a ella fàcilment.
De cara a l'opinió pública reforça la imatge que la violència contra les dones és un carreró sense sortida i mai no es destaca ni es parla del paper i el treball de resistència de les dones contra els seus agressors.
Pel que fa als casos de lesnoies mortes a mans dels seus companys o exparelles, mostren clarament que la violència contra les noies joves és un exemple més que es tracta d'una violència estructural, que respon a estereotips i rols de gènere, a la creença en la superioritat dels homes sobre les dones i en el poder sobre les que consideren les seves inferiors; una sèrie d'estereotips i prejudicis que s'han après a travis delque s'anomenen elements socialitzadors ?família, escola, mitjans de comunicació, entorn... que impregnen el conjunt de les relacions entre les diferents generacions de dones i homes.
Davant d'una problemàtica tan complexa com la de la violència contra les dones, si bé creiem que l'elaboració de la Llei integral contra la violència vers les dones significa un avenç important, com a sindicatd'ensenyament que som manifestem la nostra sorpresa pel fet que les mesures relacionades amb l'educació siguin les úniques que no compten amb un pressupost extraordinari.
A parer nostre, aquest és un aspecte crucial per poder combatre la violència contra les dones i prevenir?la, com també per educar per un canvi de mentalitat de les dones i els homes. Calen pressupostos extraordinaris per elaborarmaterials adequats, i dotar els centres dels recursos necessaris per dur a terme una formació del professorat adient que es correspongui a les diferents realitats i necessitats que afecten específicament les dones, per introduir canvis importants perquè les generacions joves siguin capaces d'establir relacions exemptes de violència.
(ESCANNEJAR ACUDIT FORGES)
Cal anar més enllà dels objectius de laLOGSE pel que fa a la coeducació. Sabent com sabem que el tractament de la coeducació com a eix transversal a l'ensenyament només ha arribat a un sector del professorat que prèviament ja estava convençut de la necessitat d'adoptar una perspectiva no sexista, calen altres recursos.
Des de la Secretaria de la Dona d'USTEC.STEs, el balanç que hem de fer és que com que ni s'han posat els mitjans ni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS