Virus Vph

Páginas: 2 (285 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
El virus del VPH (Virus del Papiloma Humà) o en angles HPV (Human PapilomaVirus) és un dels virus de transmissió sexual més comú i afecta tant a homes com adones.
Està constitut per material genètic, ADN, és a dir, que es capaç d’envair cèl·lules de la mucosa, com en les zones de l’anus, genitals, boca, faringes ipell (mans, etc) en general. Provoquen berrugues en les zones afectades o papil·lomes (són com tumors, d’aquí ve el nom de papil·loma humà). Hi ha més de 100tipus d’aquests virus i es divideixen en dos, d’alt risc oncològic, i de baix risc oncològic. Els de baix risc solen causa, com he dit anteriorment, berrugues ipetits condilomes o no causen cap símptoma i desapareixen sense tractament. Els d’alt risc és aquell que causa el càncer com el de vulva, vagina i anus, o depenis en els homes i no mostren cap símptoma ni provoquen cap lesió aparent, també és el causant principal de casi tots els casos de càncer cervical. Una personaes pot infectar amb més d’un tipus diferent de VPH
Normalment és transmet per contacte sexual i d’infecta en les zones genitals o anus, però també es potcontraure per contacte íntim amb objectes usats per persones infectade. En la major part de casos les infeccions de VPH són temporals i tenen poca importància alllarg del temps, entre 6 mesos, 1 o 2 anys. També pot ser, tot i que és en pocs casos, que la infecció persisteix i pot desarrelar lesions al coll uterí“precanceroses” que pot evolucionar a càncer.

PREVENCIÓ

La forma més segura de prevenir aquest virus és l’abstinència sexual total, o disminuir el nombre d’amants
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VIRUS DEL VPH
  • Virus De Vph
  • Vph. Virus De Papiloma Humano
  • Vph (Virus De Papiloma Humano)
  • Virus Papiloma Humano VPH
  • Virus Del Papiloma Humano (Vph)
  • Vph virus del papiloma humano
  • Virus del papiloma humano vph

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS