Visions i cants

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 27 de abril de 2011
COM UN FOC INVISIBLE...
Antologia poètica.
MÀRIUS TORRES.

ÍNDEX

Dolç Àngel de la Mort
Febrer
Paraules de la Nit
En el silenci obscur
El combat dels poetes.
Cançó aMahalta
Lorelei
Venus
Entre l'herba i els núvols
Couperin, a l'hivern
Un altre abril
Abendlied
La presentació
Presència
La galerna i el llamp
Els núvols
ArborMortis.
Pelegrins
Ciutat Llunyana.
L'abisme de la llum.
Això és joia.
Mozart


Dolç Àngel de la Mort..
El poema dolç àngel de la mort és una antítesi que parla d'unatragèdia i una reflexió vital, analitzada amb comprensió i resignació, amb acceptació, com si la mort fos una reflexió; qüestiona la condició humana i metafísica. Utilitza la mort que és el personatgeprincipal per a qüestionar la vida, és una reflexió d'aquesta. La descriu com la tenebra, la despulla, el bes glacial, una terra de plors, és el sofriment personificat. La seva valoració de la mort és joiosai bella, és acceptada. Això es dona perquè la mort és propera a la seva vida, així doncs, veiem com la seva poesia està molt lligada al seu transcurs de la vida. Trobem una sensibilitat i unahumanitat molt marcada pel dolor i el patiment i la mort. El cos mort però l'ànima no. La bellesa eterna de la Mort perdura ja que el que mor és el cor no l'anima, la mort només és física. Aquest poema ésun cant a l'art i a la vida ja que tot el poema està dotat de gran musicalitat i lirisme. La vitalitat, pel poeta, és la música i la poesia.
El personatge principal que hi apareix és la Mort per aixòl'escriu en majúscula ja que la personifica. L'altre personatge que hi apareix és el jo líric, és a dir, el poeta que ens mostra els seus sentiments.
El lloc on està situat el poema és incert jaque no hi ha cap citació directe d'on pot succeir el fet ja que és un poema, més aviat, metafísic, però si que el poeta fa una referència al vers 11 on cita; “aquesta terra amarada de plors”, que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball visions i cants
  • Visions i cants
  • L'aufàbrega
  • Visions y cants
  • Cants
  • Cants
  • Cants De La Confirmació
  • cants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS