Voleybol

Páginas: 9 (2170 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Voleibol
1. Busca i explica l’origen del voleibol
Origen El voleibol (inicialment sota el nom de mintonette) va ser inventat al 1985 per l’estadounidens William G. Morgan, director de educació física de la Asociació Cristiana de Joves de Holyoke, en Massachusetts.
Historia Es tractava d’un joc d’interior per equips amb semblances al tenis o al balonma.
La primera pilota va ser dinsenyadaespecialment a peticio de Morgan per la firma A.G. Spalding & Bross. De Chicopee, Massachusetts.
En 1912 es van revisar las reglas inicials en el que refereix a les dimensions de la pista i a la pilota que no estaven assegurades, es limita a sis el nombre de jugadors per equip, i s’incorpora la rotacio en al sac.
En 1922 es regula el nombre de tocs, es limita el atac dels zanguers is’estableix el dos punts de avantatge per a la consecucio del set.
2. Dibuixa el camp, posa les dimensions, noms de les línies del camp així com les alçades per les diferents categories.
Mesures reglamentàries de la pista de voleibol El camp de joc és un rectangle de 18 x 9 metres, envoltat per una zona lliure d'un mínim de 3 metres d'ample en tots els seus costats.

L'espai de joc lliure és l'espaisobre l’àrea de joc, lliure de tot obstacle. L'espai de joc lliure ha de mesurar un mínim de 7 metres d'altura a partir del sòl.

Per a competències mundials i oficials de la FIVB, la zona lliure ha de mesurar un mínim de 5 metres des de les línies laterals i 8 metres des de les línies del fons. 

3. Explica com s'estructura un partit de voleibol: què s'ha de fer per guanyar un punt, set ipartit.
Partit Un partit està format per tres, quatre o cinc sets. Els partits de voleibol es disputen al millor de cinc sets o blocs que reben, igual que en tennis.
En el moment en què un dels dos equips acumula tres sets guanyats, guanya el partit i es dóna per conclòs l'enfrontament. Un equip guanya un set quan aconsegueix o supera els 25 punts amb un avantatge de dos.

En cas d'empatDe ser necessari el cinquè temps, set de desempat, es baixa la meta a 15 punts però també amb dos d'avantatge. Aquest set té així una durada més reduïda, però de totes maneres.

Sorteig i rotació de camps Els camps se sortegen abans del partit, així com el servei inicial. En cada set es produeix un canvi de camp i es va alternant el primer servei. En cas de ser necessari el cinquè set, setdecisiu, es procedeix a un nou sorteig i a més es realitza un canvi de camp en aconseguir-ne el punt 8 pel primer dels equips.
Punts Per començar a jugar un punt, el jugador situat a la zona 1 efectua el servei des de darrere de la línia de fons, de manera que la pilota arribi al camp contrari passant per sobre de la xarxa. L'equip contrari pot tocar la pilota fins a 3 vegades abans de tornar-la al'altre camp, i així successivament, fins que un equip aconsegueix de fer caure la pilota a terra dins del camp contrari o que algú cometi una infracció.
4. Els jugadors que formen un equip, posicions i la rotació.
Jugadors El voleibol es juga entre dos equips amb un màxim de dotze jugadors, sis que inicien el partit i un màxim de sis que estan a la banqueta. També hi ha variants en les quals elnombre de jugadors en pista és de quatre per cada equip.
Posicions Perquè la disposició sigui correcta, no és necessària una determinada geometria, sinó simplement que en iniciar cada punt, en el cop de servei, cada davanter tingui almenys un peu més avançat que el zaguer corresponent, i dins de la mateixa línia en els laterals almenys un peu més exterior que el jugador en posició central. Apartir d'aquest moment cada jugador pot moure's lliurement seguint el joc. A partir d'aquí les estratègies de cada equip poden variar molt.
Rotació Quan un equip anota un punt, serà l'encarregat de posar en joc la pilota. Quan s'arrabassa el servei al contrari, els sis jugadors han de rotar la seva posició en el camp en el sentit de les agulles del rellotge. Això fa que tots els jugadors es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • VOLEYBOL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS