ximpanze 1 1

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015
XIMPANZÉ

INTRODUCCIÓ
El ximpanzé és un mamífer primat de la família dels pòngids, de pelatge abundant i negrenc, arborícola, que habita en les selves i les zones forestals dels grans riusd’Àfrica.

EVOLUCIÓ
Els ximpanzés es van separar evolutivament dels humans fa sis milions d'anys i es van separar dels bonobos fa un milió d'anys per causa de les diferents característiques genètiques.
Són partde la classificació del mono major, junt amb els goril·les i els orangutans. Han desenvolupat coneixements que els ha permès sobreviure durant milions d'anys a la selecció natural.

COM SÓN ELSXIMPANZÉS?
Trets anatòmics:
En els trets anatòmics dels ximpanzés hi destaquen per la seva gran velocitat i agilitat, per tenir braços forts, expressions facials similars a les dels humans, també semblantals humans són dels primers animal que no tenen pèl ni al rostre ni a les palmes de les mans i dels peus, tenen una gran mandíbula amb moltes dents, nassos amples amb agut sentit de l’olfacte i unagran visió la qual els permet veure igual de bé tant de dia com de nit.


Esperança de vida:
Normalment la duració de vida d’un ximpanzé és d’uns 50 anys, però en canvi, si aquests es troben encaptivitat poden arribar fins als 60 anys de vida.
Estatura:
La seva estatura es troba entre 1 i 1,7 m aproximadament.
Pes:
El pes d’un ximpanzé es troba entre 35 i 70 kg en cas dels mascles i entre 25 i50 en el cas de les femelles.
LA FORMA DE VIDA
Els ximpanzés viuen en zones molt diverses:
en boscos humits i espessos.
en sabanes seques.
Són omnívors i la seva dieta és molt variada segons l'èpocade l'any poden menjar diferents tipus d’aliments: fruita, escorça, tiges, fulles, llavors, flors, insectes, petites cries d'antílop, petits ocells, sorra...
Els ximpanzés cap als 10 anys els mascless'enfronten entre ells per què hi hagi un de dominant en el grup. Les femelles tenen un cicle de zel d'uns 36 dies aproximadament i l'embaràs dura entre 200 i 260 dies.
La mare una vegada a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 1 1 1 1
  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS