xocolata

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
Procés de fabricació de la xocolata
Amassat
Consisteix en barrejar diferents tipus de cacau mòlt, la mantega de cacau, el sucre i la vainilla i en alguns casos la llet en pols.
L'amassadora téal interior un moviment de rotació que fa que la xocolata quedi totalment homogènia, el temps que ha d'estar la xocolata dintre d' ella
pot anar des d’ una hora fins a tres hores depenent de laqualitat de la xocolata i del procés de fabricació.
El refinat
El refinat s'aplica per obtenir una consistència òptima de la xocolata i una mescla íntima dels seus components. S'aconsegueix una majorsuavitat de la massa afegint mantega de cacau.
Les refinadores són màquines amb corrons d'acer, refredats amb circuit de corrent continu d'aigua.
Es pot comprovar que en entrar a la màquina laxocolata es presenta com una pasta semi-líquida, mentre que en sortir és una pols perfectament seca. El sucre el transformem en pols per una major absorció de la mantega de cacau.


Càmera de maduracióde la pasta de xocolata
En aquesta càmera es col·loca la pasta ja refinada per que la mantega de cacau es mescli bé amb el sucre, a una temperatura de 50 graus.
Aquestes emmagatzemadores estanfetes per fer d'agitador i tenen un dispositiu de calefacció per tal que la pasta de xocolata no sobrepassi els 35 ºC, es recomanable mantenir una agitació constant.
Conxat de la Xocolata
El conxat téuna importància molt gran pel sabor, l'aroma, l'exquisitat i la suavitat que deixa la xocolata al paladar, consisteix en remoure la pasta, lenta i ràpidament segons convingui, per tal d'aconseguir unabona emulsió i el definitiu desenvolupament del sabor de la xocolata. Aquesta fase no dura menys de sis hores i es realitza a una temperatura entre 50º i 80ºC. Com més llarg és aquest procés millorés la xocolata.
La diferència entre una xocolata conxada i una altra sense conxar és molt marcada. Amb un bon amassat i conxat s'obté:
Una bona mescla dels ingredients i un millor aroma i sabor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Xocolata
  • Deig De Xocolata
  • xocolata
  • Iintroducció Al Món De La Xocolata
  • Pymex xocolate
  • rosas & xocolate
  • La Xocolata a la Barcelona del 1700

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS