H de l'arte

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2011
La mort de Hamilton Àlex Quelart Benítez
1.- Llegeix l’article i fes un resum breu.
En aquest text s’informa de la recent mort del considerat el millor artista de pop-art Richard Hamilton, als89 anys, just abans d’iniciar una exposició retrospectiva que havia de viatjar per Londres, Madrid, Filadèlfia i Los Àngeles.
També s’explica que va ser el dissenyador de la portada del disc WhiteAlbum, dels Beatles.
Amb les pintures, dibuixos i impressions que va crear, aborda temes com el glamur, el consumisme, la mercaderia i la cultura popular.
Destaca que als anys 50, la crítica noafavoria gaire les seves obres, molt innovadores en la època.
Finalment l’artista Richard Hamilton acaba definint el pop-art com una disciplina popular , efímera, fungible, de baix cost, produïda enmassa, enginyosa, sexi, jove, efectista glamurosa i un gran negoci.
2.- Cerca informació sobre el Pop-art i quins són els artistes més representatius.
L'art popular va ser un moviment artístic sorgit ala fi dels anys 1950 a Anglaterra i els Estats Units; les seves característiques són l'ocupació d'imatges i temes presos del món de la comunicació de masses aplicats a les arts visuals. Subratlla elvalor iconogràfic de la societat de consum, és el resultat d'un estil de vida, la manifestació plàstica d'una cultura (pop) caracteritzada per la tecnologia, el capitalisme, la moda i el consumisme, onels objectes deixen de ser únics per a ser pensats com productes en sèrie. En aquest tipus de cultura també l'art deixa de ser únic i es converteix en un objecte més de consum. Els orígens de l'artpop es troben en el dadaisme i la seva poca importància posada en l'objecte d'art final.
Alguns dels artistes més representatius són Andy Warhol, Jim Dine, Alfredo Alcaín i, per descomptat, RichardHamilton.
3.- A l’article s’esmenten alguns autors i obres de Hamilton. Cerca a Internet les obres indicades i cerca alguna obra de cada autor esmentat. Posa-les a continuació amb el seu nom i autor....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H. de l'art
  • H. De L'Art: Els Jugadors De Cartes
  • H. De L'Art: Tapís De La Creació
  • H. De L'Art: Monestir De Poblet
  • H. De L'Art: Santa Maria Del Mart
  • l'art
  • L'Art.
  • H

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS