L'ocell de foc

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 6 de septiembre de 2012
L'Ocell de Foc és un jove joglar que acompanya el Cec de Cabrera, un joglar vell, i la seva colla per Catalunya. L'endemà de ser acollits al castell del vescomte dePeguera, la colla és assaltada pel mateix vescomte, que vol capturar l'Ocell. Seguint els consells del Cec, l'Ocell fuig del castell. Un lladre dels camins, l'ajuda a arribar alMonestir de Sant Fruitós on hi ha un vell monjo amic del Cec de Cabrera. Aquest, Berenguer Foix, és qui podrà explicar a l'Ocell qui és i per què el cerquen. Després de moltesaventures es descobreix la doble cara del vescomte de Peguera i, un cop mort aquest, la colla del Cec de Cabrera és alliberada. L'Ocell de Foc descobreix qui és i decideixmarxar amb el seu amic Arnau per ajudar el rei en Jaume.
Un joglaret principiant d'uns onze anys anomenat Ocell de foc recorre el món amb els joglars el Cec de Cabrera, elCavaller Salvatge i Soldadera sense saber on viure ni qui és. Quan es planteja la seva identitat ha de marxar i cercar protecció del prior del monestir de Sant Benet de Bages,Berenguer de Foix. Al llarg del llarg viatge per Provença descobreix la història del jove rei Jaume el Conqueridor i la lluita contra els càtars, l'ofici dels cavallers i lavida dels monestirs.[2]
L'ocell de foc és una de les primeres novel·les infantils i juvenils de l'escriptor Emili Teixidor i Viladecàs que esdevindrien clàssics d'aquestgènere.[1] La novel·la està ambientada a inicis del segle XIII, en la infantesa del Jaume el Conqueridor i durant lacroada albigesa. A la novel·la també s'esmenten personatgeshistòrics com Simó IV de Montfort, Pere el Catòlic i Ramon Roger Trencavell.
Este resumen le falta la segunda parte del libro, lo siento. No la he encontrado en ninguna parte.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'ocell de foc
  • L'Ocell De Foc Resumen
  • Las Focas
  • focas
  • focos
  • Focos
  • el foco
  • foca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS