Q ESTIONARI MALALTIES

Páginas: 16 (3995 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015
QÜESTIONARI MALALTIES
1. Què és una malaltia infecciosa?
Una malaltia infecciosa és la manifestació clínica conseqüència d'una infecció provocada per un microorganisme —com bacteris, fongs, virus, protozous, etc.— o per prions. En el cas d'agents biològics patògens de grandària macroscòpica, no es parla d'infecció, sinó d'infestació.
2. Quin tipus de glòbuls blancs (leucocits) hi ha en elnostre organisme i quina és la funció de cada un d'aquests?
Els leucòcits o glòbuls blancs són les úniques cèl·lules sanguínies amb nucli i les més grans. Hi ha 5 tipus diferents de leucòcits: els neutròfils, els basòfils, els eosinòfils, els limfòcits i els monòcits. Tenen una funció protectora ja que intervenen en el sistema immunitari. La seva concentració es troba entre 5.000 i 11.000 per mm3 fentque siguin les cèl·lules amb menys nombre. Es formen en la medul·la òssia i són destruïts pels macròfags del Sistema reticuloendotelial al cap d'uns dies, depenen el tipus de leucòcit que sigui.
Neutròfils: Són els leucòcits més comuns, ja que representen del 40 al 75% dels leucòcits circulants, amb una concentració d'entre 2000 i 8000 per mm3, són granulats i tenen un nucli multinucleat (de 3 a 5lòbuls) la vida mitjana de vida és d'entre una i dues setmanes. La seva mida ronda entre els 10 i els 14 μm. La seva funció principal és la fagocitosi, la qual la pot fer directament o després d'un procés d'opsonització.
Eosinòfils: Són dels leucòcits menys comuns després del basòfils, només representen del 0 al 7% dels leucòcits circulants, amb una concentració d'entre 0 i 800 per mm3, són elsmés granulats de tot i reben el seu nom per la facilitat amb què es tenyeixen amb l'eosina, La seva mida ronda entre els 12 i els 17 μm. la seva funció principal és la de realitzar un atac contra els paràsits extracel·lulars, també són els encarregats de modular les reaccions al·lèrgiques.
Basòfils: Amb només una concentració d'entre 0 i 200 per mm3, entre un 0 i un 1,5% del leucòcits,els basòfilssón les cèl·lules sanguínies menys comunes de totes. Té cop citoplasma i la seva mida ronda entre els 12 i els 14 μm. La seva funció principal és induir el procés inflamatori alliberant, entre altres substàncies químiques, histamina.
Monòcits: Juntament amb els limfòcits els monòcits són els únics leucòcits agranulats, són les cèl·lules sanguines més grans amb una mida que ronda entre els 15 i els20 μm.Té citoplasma abundant i un nucli irregular. La seva funció principal és la fagocitosi.
Limfòcits: Després del neutròfils, són els leucòcits més comuns, ja que representen del 24 al 32% dels leucòcits circulants, amb una concentració d'entre 1.300 i 4000 per mm3, El seu nombre augmenta sobretot en infeccions virals, encara que també en malalties neoplàsiques (càncer) i poden disminuir enimmunodeficiències. Els limfòcits són els efectors específics del sistema immunològic, exercint la immunitat adquirida cel·lular i humoral. Segons la seva morfologia es poden classificar en limfòcits: grans, mitjans i petits i segons la seva funció en limfòcits T i B.
3. On es formen les nostres cèl·lules de defensa?
Les cèl·lules del sistema immunitari que protegeixen el teu organisme es formen endiferents zones del teu cos, com la medul·la òssia vermella, els ganglis limfàtics, l'estafa o la melsa.
4. Quina és la funció de les plaquetes?
La seva funció principal és la coagulació sanguínia per la seva capacitat per a unir-se unes amb unes altres en resposta a diversos estímuls, a més formen nusos en la xarxa fibrina, alliberen substàncies importants per a accelerar la coagulació. Formencoàguls sanguinis, gràcies al fet que posseïxen grànuls de substàncies activadores de la coagulació. Després dels eritròcits són els elements cel·lulars més abundants de la sang. Es veuen només en els mamífers.
5. Quants tipus diferents d'anticossos pot formar un tipus de limfocit B? I si un forma un anticós contra un bacteri, pot servir per a neutralitzar a "tots els bacteris"?
Els limfòcits B...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Q Estionari El Intocable
  • Q Estionari Mill II
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Q Estionari Anys 70
  • Q Estionari 1rbatx 2015
  • Q ESTIONARI UNITAT 4 Classicisme
  • Q estionari Trag dia grega
  • Q ESTIONARI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS