T.5 transformacions agràries i expansió industrial al segle XIX

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014
HISTÒRIA DE ESPANYA

1.SINTETITZA

Quina evolució va seguir la població espanyola i la catalana al segle XIX en comparació de la dels païsosmés industralitzats d'Europa?

Va haber-hi un creixement demogràfic, encara que fos un dels més baixos del continent europeu, un creixement econòmic, un èxode que va comportar l'augment de lapoblació urbana i una tensió entre l'augment de la població i les escasses oportunitats d'ocupació que van obligar a molts espanyols a emigrar a ultramar.

Com es va produir la industrialització deCatalunya? Quins obstacles va trobar per al seu desenvolupament? Quines característiques presentava la indústria catalana?

La indústria moderna a Catalunya es va iniciar en el sector tèxtil cotones.
Esva trobar amb dues limitacions importants, la manca de carbó i mercats escassos.
Es va caracteritzar per la seva concentració en la indústria lleugera, van predominar les indústries intensives encapacitat empresarial i comercial i també va haver-hi un predomini de petites i mitjanes empreses.

Quina evolució va seguir a Espanya la consolidació de la siderúrgia? Quins elements vanobstaculitzar el desenvolupament indutrial d'Espanya?

El predomini agrícola espanyol va fer possible que la indústria agroalimentària tingués un paper econòmic rellevant, en la majoria dels casos es tractavad'indústries locals per a un mercat proper. Es va crear una indústria tipogràfica i editorial com a sector capdavanter i els sectors nous, com el metal·lúrgic i el químic, van anar guanyant terrenyamb el pas del segle.
Va obstaculitzar el desenvolupament la poca capacitat adquisitiva de la pagesia, la posició geogràfica excèntrica, els capitals absorbits pel deute públic i l'escassetatd'energia i de matèries primeres.

Com es va realitzar la construcció del ferrocarril i amb quines finalitats? Quins problemes va presentar el traçat de la xarxa? Com va influir sobre l'articulació del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transformacions agràries i expansió industrial al segle XIX
  • Transformació agràries i expansió industrial al segle XIX
  • Resum T5 Transformacions Agr Ries I Expansi Industrial Al Segle Xix
  • Transformacions agràries i expansió industrial s.xix
  • Tema 7 Transformacions agràries i expansió industrial en el segle XIX
  • Història. 2N Bat Tema 5. Transformacions Agràries I Expansió Industrial Al Segle Xix
  • Transformacions agràries, expansió industrial, societat i moviments socials del segle XX
  • Expansió industrial segle xix a espanya i catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS