Aspectes Legales Elearning

Páginas: 8 (1879 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
Desenvolupament organitzacional de l'e-learning
Pràctica legal


Óscar Pretel Ramírez











Introducció

Donada la complexitat que dóna internet, al connectar qualsevol persona del món a qualsevol servidor o servei ubicat a qualsevol regió;on les transaccions eocnòmiques, el fluxe d'informació, etc és mundial i amb canvis rapidissim, en contraposició a les lleis, cosa queens obliga a fer veritables jocs de malabars a l'hora de buscar les lleis que millor s'ajustin o saber on poder fer transaccions per a tal de poder efectuar la meva reclamació amb més garanties.

Quan es comenten infraccions es fa necessari, a l’hora d’operar com a gerents, de poder solventar o preveure certs problemes que es poden donar.

Et sembla que el contracte hauria de contenir unaelecció expressa de llei aplicable? Quin? Per què? I respecte de la jurisdicció competent, et sembla recomanable realitzar una elecció expressa de fòrum competent, per als possibles conflictes que sorgeixin en la relació contractual?

En el primer cas exposat a partir de la nostra gerència d’una instutució educativa hem de poder establir els mecanismes més garantistes pel cas de que es pugui produiranomalies entre la nostra institució i el serveis que contracta a uns tercers. Al cas que ens toca, amb l’oferiment per als nostres usuaris d’una base de dades, es redactarà un contracte que tingui en compte les necessitats de la nostra institució i que la protegeixi davant d’usus fraudulents o incompliments del contracte per part de l’editorial. Tot i que l’absència de contracte no impediria elpoder cursar accions, nosaltres com a gerents preferim el poder-ho fer per a evitar multiplicitat de lleis o esperar decisions judicials.

És per tot això que es fa indispensable l’elecció de clausules que determinin, en el cas que succeixi, on es produirà les possibles licitacions i quins seran el foro competent i la llei aplicable.

Per a que el contracte sigui efectiu (signable) per les duesparts haurem de perfilar unes clausules adaptades a la legalitat i que les facin sentir el més protegides possibles.
Donat que estem en un àmbit d’actuació europeu, la primera qüestió serà determinar en quin tipus de relació contractual ens trobem, en aquest cas es seria en qüestió de matèria civil i mercantil. Reglament núm. 44/2001 del Consell, de 22 de desembre de 2000. Així doncs perproximitat atribueix el foro competent a la part demandada, garantitzant una millor defensa, doncs són els tribunals del pais on es comet la infracció . O el que és el mateix, a través el lloc de l’execució: si la meva insitució incompleix contracte la prestaió del servei queda en relació amb l’editorial anglesa, és aquesta qui ens podria demandar (i a la inversa).


Tot i que la clausula esmentadaque ofereix certa garantia per proximitat i relacionals amb els tribunals, es fa dificil poder establir quina de les lleis nacionals beneficia més a les parts. Amb el que serà dificil arribar a un acord. Així doncs, partim de la base de que l'editorial estigui interessada en espcificar la llei aplicable del seu pais i la institució ho estigui perquè la seva llei nacional li beneficia.

Tot i elprocediment que estableix el conveni, triar el foro competent pot agilitzar els procediments judicials, doncs és altament recomanble poder-ho fer. En el cas de que s'incompleixi el mateix hauriem de recòrrer al conveni de Roma per tal de veure la llei aplicable en matèria contractual. basant-nos en la regla de jurisdició especial per a incompliments de contractes recollit en aquest conveni, la lleiaplicable s’establirà al pais on es presta el servei. Aqui tindriem un conflicte, doncs l'empresa voldrà que sigui l'anglesa i la insititució l'espanyola. És el que s'hauria de negociar.

En tot cas a part de la tria del foro competent, al contracte es pden recollir lleis que s'aplicaran siguin d´un o altre pais, els convenis i reglaments europeus.

En relació als usos fraudulents dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aspectos Legales
  • Aspectos legales
  • Aspectos legales
  • aspectos legales
  • ASPECTO LEGAL
  • Aspectos legales
  • Aspectos Legales
  • aspectos legales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS