Deslocalització Industrial

Páginas: 18 (4290 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
Deslocalització Industrial









Francesc Ventura Fabra
NIU: 1274474
Cultura, naturaleza i Desarrollo
Silvia Àlvarez
Index

Introducció...........................................................................................................3
1. Introducció al fenómen de la deslocalització empresarial................................4
2. Causes, conseqüencies iinteressos................................................................5
3. Avantatges i inconvenients.............................................................................5
4. Estrategies de deslocalització..........................................................................6
5. Exemples:.....................................................................................................12a. General Motors.............................................................................12
b. Lynas plant i Mitsubishi plant (treball grupal)...............................13


6. La seva estratègia i accions giren entorn 3 elements clau………………….…..14
7. Conclusió………………………………………………………...……………………15
8. Bibliografía……………………………………………………………………………16- Introducció


L’obectiu del treball es basa en l’estudi de la deslocalització de les empreses, analitzant les causes, conseqüències i interessos que intervenen en aquest procés.

He decidit fer aquest treball perque esta relacionat amb el treball de grup i crec que és un tema interesant per a estudiar a fons i d’una forma més global que amb el grup.

Gracies a Internettenim un gran acces a tot tipus d’informació, junt amb les biblioteques de la universitat autonoma de Barcelona fa més facil la recolecta d’informació. Hi ha alguns inconvenients com ara el problema dels idiomes, ja que hi ha molta informació amb angles i aixo fa més costos el treball i l’altre és la manca de vericitat d’algunes fonts d’informació a internet.

El treball esta organitzat perapartats i aquests estan subdividits en diferents punts.




9. Introducció al fenómen de la deslocalització empresarial.


El proces de deslocalització, per si mateix, significa fixar quelcom fora dels seus limits determinats. En el cas de les deslocalitzacions empresarials, significaria establir aquesta empresa fora dels limits determinats d’un pais. Especificament, es tracta de que unaempresa ubicada en un pais desarrollat s’establexi en un pais més pobre per tal d’aprofitar-se dels baixos sous i les lleis permisives que hi ha instaurades, molts cops amb el suport tacit dels governs en benefici de les empreses. És de domini public que grans multinacionals subvencionen les campanyes dels partits politics que estan instaurats al govern per tal de d’aconseguir certes concecions iactituds negligents. Amb aquest traspas cap a un pais menys desenvolupat l’empresa aconsegueix reduir notablemente alguns costos i d’aquesta manera obtindre més beneficis i més competivitat al mercat.

Segons els documents de la UNCTAD es considera que hi ha 2 tipos de deslocalització: basics:

- Internalizada: Quan en el proces de deslocalització la empresa instaura una o varies filialsen l’altre pais, aquestes s’encarregaran de la producció. També s’anomena una “deslocalització intraempresarial” ja que aquesta producció esta en mans de la mateixa empresa.

- Externalizada: En aquest cas la producció queda a carrec d’una altra empresa extrangera, contracten el servei d’una altra empresa. També s’anomena “deslocalització subcontractada”.
Com a conseqüencia de tot aquestprocés les empreses abolixen les seves plantes productives establides al pais d’origen i, per tant, baixara l’oferta de treball i augmentara l’atur.


10. Causes, conseqüencies i interessos.

Les causes principals d’aquest fenomen de deslocalització empresarials són molt clars i amb un evident objectiu, reduir costos. En primer lloc, es té en compte que la ma d’obra és molt més barata en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Deslocalització
  • Deslocalització
  • Industrial industrial
  • industrial
  • industriales
  • industrialismo
  • Industrial
  • industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS