Martinez1Baltanas2 PAC1

Páginas: 7 (1556 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015

1.- Segons les lectures proposades, defineix què entenem per societat en transició. Quines diferències presenta respecte el que entenem com a societat xarxa ?

Entenem com a societat en transició, aquelles que estan vivint, en diverses etapes, l'anomenat “procés de modernització”, és a dir, han deixat enrere una situació estable com a societat tradicional i intentant aconseguir una altrasituació estable convertint-se en societats modernitzades, però no totes es desenvolupen plenament, és a dir, en desenvolupament tecnològic, no assoleixen els nivells adequats d’infraestructura i coneixement, en desenvolupament econòmic encara utilitzen models industrials tradicionals.

La societat xarxa ho componguen entramats de comunicació, de la qual uns nodes tendeixen a interconnectar tots elselements entre si, per posar un exemple, la noció d’hipertext que un enllaç d’hipertext connecta amb una altre web. Aquesta societat es una societat global., ja que les principals activitats mundials que formen i controlen la vida humana s’organitzen en xarxes. Aquesta societat xarxa es difon selectivament per tot el planeta i opera sobre una base lògica binària d’inclusió/exclusió, amb fronteres quevan canviant amb el temps, com diu Geoff Multan: “les xarxes es creen no tan sols per tal de comunicar, sinó també per guanyar posicions, per comunicar més que la resta”.

Les diferències que presenta la societat en xarxa, és un nou model social que no es mou estrictament per l’energia, sinó que el motor d’aquesta societat és la informació, queda destronat per al que enteníem com un missatgeenviat per un emissor a un receptor, a un model cibernètic de comunicació.
Podem dir que aquesta societat és informacional, no de la informació, ja que tothom està a l’abast de la tota la informació en només un click, que es transforma en fonts principals de productivitat i poder, en virtut de les condicions tecnològiques.
A la dècada dels noranta, i havien moviments antisistema i atemptatsterroristes, això s’ha canviat per atacs cibernètics, i per concentracions de persones via internet.














2.- Identifica un exemple de societat en transició. Justifica (descriu i argumenta) la teva tria.

Gràcies a la tercera revolució industrial s’expandeix nous camps en el marc de la informàtica, robòtica, energia nuclear, etc. Gràcies aquesta revolució, va ser una explotació intel·lectualmotivada per la velocitat que va generar les tecnologies de la informació i comunicació (TIC).
Aquesta revolució va ser una explotació intel·lectual motivada per les noves tecnologies de la comunicació, aquestes tecnologies ens beneficien al dia a dia, però també ens perjudica.
Aquesta explotació intel·lectual va crear el problema anomenat bretxa digital, i relaciona països rics amb països pobres,habitualment corresponen a països del Nord i els països del Sud, respectivament. Gràcies a la riquesa d’aquests primers, es van poder desenvolupar molt més i es genera una bretxa tecnològica en aquest aspecte, però també la bretxa digital s’atribueix a la capacitat d’utilitzar aquestes tecnologies.

Podem dir, que hi ha dos nivells, dintre dels mateixos països, persones que no estan tan acostumades ales tecnologies, fan que es realitzi una desigualtat entre dos tipus de persones, com són les que dominen i les que no.
L’altre nivell, són els països del Sud, que estan en via de desenvolupament.

En ple s. XXI moltes persones no s’imaginen no tenir accés a internet a casa, l’ús d’smartphones (telèfons intel·ligents) i tenir accés a qualsevol noticia, opinió de restaurants, etc.. Només fent unclic, poso d’exemple, la bretxa digital, perquè és alguna cosa important que afecta realment a la societat d’avui en dia, ja que moltes famílies que no tenen accés a internet i s’enfronten a la dificultat de sortir de condicions de pobresa en la toma d’informació per falta d’accés a coneixement, el que comporta a aquesta part de la societat a la ignorància i la falta de comunicació social per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1
  • Pac1
  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • PAC1
  • PAC1
  • Pac1 rrhh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS